‘Eva Jinek is foute boel, haar kijkcijfers komen niet meer goed’

Eva Jinek wordt volledig afgeschreven door Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes. Hij denkt dat ze door de jaren heen té arrogant en té lui is geworden. “Dit komt gewoon niet meer goed.”

Jan Dijkgraaf en Eva Jinek © RTL

Het imago van Eva Jinek staat al geruime tijd onder druk. Niet alleen vanwege haar flink ingezakte kijkcijfers en haar ongelooflijk lange vakanties, maar ook vanwege haar rol in de kaarsrel rond Vandaag Inside. Ze heeft volgens een ooggetuige, de zoon van Heleen van Royen, op een besloten feestje gedanst op het graf van VI.

Te arrogant

Wat is er toch met Eva gebeurd? NieuwNieuws-journalist Bas Paternotte zegt in de podcast Nare Jongens: “Er is iets met Eva Jinek gebeurd en dat is waarschijnlijk dat ze te arrogant is geworden.”

Co-host Jan Dijkgraaf, columnist en biograaf van de Meilandjes, daarop: “Ja, en lui. Ze draait minder dan zes maanden een talkshow. Jinek heeft heel veel praatjes over hoe belangrijk die talkshow van haar is (…) maar ze gaat wel altijd vijf maanden in de zomer op vakantie en twee maanden in de winter. Waanzin!”

Parttimer

Die vrouw werkt amper, aldus Jan. “Ze is gekocht door RTL voor naar verluidt 1,2 miljoen per jaar, maar iedereen en dan ook echt iedereen, zelfs mensen die haar wel mogen, zegt: ‘Ze hadden bij RTL voor die 1,2 miljoen per jaar wel iets meer verwacht dan een parttimer.’”

Bas: “Ze is op een gegeven moment een totaal-BN’er geworden. Dan krijg je wat beter betaald, maar op een gegeven moment neemt de arrogantie de macht over. Ik denk dat dat is gebeurd met Eva Jinek. Dat ze zichzelf als too big to fail ziet. Snap je wat ik bedoel?”

Jan: “Dan moeten wij mee gaan werken om daar een eind aan te maken, want dat is niet goed voor het karakter van een mens.”

‘Komt niet meer goed’

Bas vreest het ergste. “Dit komt ook niet meer goed hoor. Haar karakter heeft zich zo ontwikkeld en dat kan ze niet meer aanpassen. We krijgen niet meer die leuke, onbevangen Eva Jinek. Die krijgen we volgens mij nooit meer terug. Dat is voorbij.”

Jan: “Ik was eerlijk gezegd al helemaal klaar met d’r toen ze Hillary Clinton in d’r dikke reet kroop over die foto die ze op haar nachtkastje had staan. Tijdens een interview.”

Bas: “Toen was ze het al kwijt. Ze had niet door van: ‘Het is niet slim om dit te zeggen.’”

Jan: “Verder heeft ze natuurlijk een vorige vakantie onderbroken om een exclusief interview met Sigrid Kaag te doen toen ze bekendmaakte dat ze lijsttrekker zou worden. Ze is dus ook nog van het team-Kaag, anders leen je jezelf niet voor zo’n promotie-interview. Dat was ook volstrekt kritiekloos.”

Foute boel

Eva is echt passé, denkt Jan. “Jinek is gewoon foute boel en die kijkcijfers komen denk ik inderdaad niet meer goed. Mensen als Eva Jinek hebben gewoon het probleem wat bijvoorbeeld Mark Rutte ook heeft, dat ze alleen nog maar mensen om zich heen hebben die vertellen hoe geweldig ze zijn.”

Bas: “Jaknikkers.”

Jan: “Ja, precies. John de Mol heeft dat ook. John-zeggers, heetten die vroeger bij Endemol. Mensen die John tegen hem mogen zeggen zijn gewoon levensgevaarlijk.”

Nare Jongens

De podcast Nare Jongens:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek te lui en te arrogant is geworden, zoals Jan Dijkgraaf dat stelt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen