Eva Jinek niet zonder kleerscheuren uit VI-rel: ‘Ze is de grote verliezer’

Eva Jinek heeft de meest imagobeschadigende weken uit haar carrière achter de rug. Het toppunt? Toen Johan Derksen haar uitschold voor ‘oncollegiaal loeder’. “Ze komt hier als grote verliezer uit.”

Eva Jinek, Harry Vermeegen en Johan Derksen © RTL, YouTube, SBS

Het zou zomaar kunnen dat Eva Jinek blijvende imagoschade overhoudt aan de kaarsrel rond Vandaag Inside. Het begon toen ze een kijkers- en adverteerdersboycot van het programma opperde, het liep uit de hand toen kijkers ontdekten dat ze zélf wel eens gelachen heeft om aanranding en het ontspoorde volledig na de seizoensfinale van Jinek.

Eén verliezer

Na die seizoensfinale was er een feestje in Eva’s studio en daar heeft ze volgens VI-redacteur Sam van Royen, de zoon van Heleen van Royen, gedanst op het graf van Johan Derksen. Ze is volgens de 73-jarige voetbalanalist een ‘oncollegiaal loeder‘ en haar ontkenning bij Beau heeft alleen maar nieuwe aanvallen vanuit VI uitgelokt.

Inmiddels lijkt het erop dat niet Johan, maar Eva als grote slachtoffer uit de kaarsrel rond VI is gekomen. “Er is hier maar één verliezer in dit hele verhaal en dat is de Jinek!”, analyseert mediawatcher Harry Vermeegen op zijn opiniekanaal.

Wanhopig

Harry vindt Eva en haar talkshow naar eigen zeggen ontzettend ‘grachtengordel’. “Dat is natuurlijk semi-intellectueel en semi-elitair een beetje uit je nek zitten leuteren. Dat is Jinek. En dan hebben we aan de andere kant van die verbaal handige straatvechters en dat is VI.”

Die straatvechters zullen Eva altijd blijven aanpakken, verwacht Harry. “Die zullen je altijd blijven grijpen en pakken, waar ze maar kunnen gewoon. Blijf daar lekker je grachtengordeltje doen, je bent al aan het verliezen, je weet dat het succes tussen je vingers doorglipt. Hier, als los zand, en daarom ben je zo wanhopig.”

Terecht

Het is meer dan terecht dat VI haar zo aanpakt, vindt Harry. “Zij van de grachtengordel, die Jinek, dacht bij zichzelf: het gaat niet helemaal meer zo goed met mijn programmaatje en die werd een beetje wanhopig van dat succes van VI, dus die begon een beetje van zich af te slaan.”

Hij vervolgt: “Zeker toen al die paniek uitbrak rond dat kaartverhaal van VI, dus zij denkt: daar het ik even gebruik van maken. Zij begon het een beetje te sturen, zo van: ‘Moeten die sponsors niet weg? En moet eigenlijk dat programma niet helemaal verdwijnen?’ Nou ja, boem! En wat gebeurt er dan? Dan krijg je een reactie van VI.”

De tegenreactie van Eva bij Beau was niet sterk, vindt Harry. Dat ziet hij als ‘je straatje schoonvegen met een bezem’. “En dan huur je ook nog meneer Hoffman om VI af te zagen.”

Fragment

De kritiek van Harry:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek permanente imagoschade overhoudt aan haar bemoeienis met de VI-rel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen