Mediatalent Luuk Dresen overleden op 27-jarige leeftijd: ‘Wreed en hard’

Luuk Dresen, die vorig jaar de Talent of the Year-prijs van Chantal Janzens tijdschrift won, is gisteren op 27-jarige leeftijd overleden. “Ongelofelijk wreed en hard”, reageert de presentatrice.

Luuk Dresen © Instagram

Een maand geleden zat Luuk Dresen nog in de talkshow HLF8 om te vertellen over zijn nieuwe podcast De H van Hetero. Over dit onderwerp kregen medegasten Barbara Barend en John de Bever het met elkaar aan de stok. Hij is verder bekend van het YouTube-kanaal Nieuwe Gasten en de online serie Hart op de Tong van Hart van Nederland.

Liefdesverdriet

Luuk maakte samen met collega Lieke Augustijn ook de podcast Lekker Lullen. In de nieuwste aflevering, die gisteren is verschenen op de dag van zijn overlijden, vertelt hij uitgebreid over zijn liefdesverdriet. “Om heel eerlijk te zijn was mijn week niet zo heel leuk. Het gaat niet zo heel goed met mij op het moment.”

Wat was er aan de hand? “Ik was aan het daten met een meisje en ik was al een beetje gek op haar en zij heeft het afgekapt begin deze week. Dat heeft er wel ingehakt bij mij.”

Emotioneel

Het was een pittige week voor Luuk. “Het is voor mij best wel een dingetje geweest de afgelopen jaren dat het nooit zo lukte bij mij in de liefde”, legt hij uit in de podcast. “Het was heel lang geleden dat ik het gevoel had van dat het wél ging lukken en met deze meid was dat het geval, dus ik had eigenlijk voor het eerst in vijf jaar dat ik weer écht verliefd was.”

Dan breekt Luuk. “Ik word er een beetje emotioneel van merk ik, sorry daarvoor. Nou ja, helemaal niet sorry trouwens. Emotioneel mag je altijd worden en dat is helemaal niet erg. (…) Het begin van mijn week was niet zo heel goed en ik voel me daar nog steeds best wel kut over.”

Chantal treurt

Veel BN’ers reageren verslagen. “Lieve Luuk, wat zul jij een onvoorstelbare hoeveelheid aan dierbaren met groot verdriet achterlaten, want jij was volgens mij geliefd bij zovelen. Je bent maar 27 jaar geworden”, zegt Chantal Janzen. “Niet te bevatten. Ongelofelijk wreed en hard. Ik zal je lach en aanstekelijke enthousiasme nooit vergeten.”

Quinty Trustfull: “Het is niet te bevatten hè, zo afschuwelijk. Wat een immens verdriet en gemis. 🙏🏽💔”

Claudia de Breij: “Wat verschrikkelijk. Heel veel sterkte.”

En Jochem Myjer: “Wat vreselijk :(“

Talpa laat weten ‘diep geschokt en intens verdrietig’ te zijn. “Luuk had een enorm talent. Zijn onuitputtelijke enthousiasme en drive werkten aanstekelijk op ons allemaal.”

Afgelopen week kwam ook in het nieuws dat de 26-jarige cameraman Max Meertens is overleden.

Overlijdensbericht

Het overlijdensbericht van Luuk:

Laatste aflevering

De laatste aflevering van Luuks podcast Lekker Lullen, waarin hij onder meer vertelt over zijn liefdesverdriet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Luuk Dresen is op 27-jarige leeftijd overleden

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen