Albert Verlinde prijst Thijs Römer, juicekanaal hint op meer incidenten

Albert Verlinde vindt dat Thijs Römer heel erg sterk en wijs reageert op de beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag. Ondertussen hint het juicekanaal Juice Channel op nog meer incidenten.

Thijs Römer © William Rutten

Het juicekanaal Juice Channel pakt sinds een week flink uit met verhalen over Thijs Römer. Aanvankelijk ging het om relatief onschuldige geruchten over vreemdgaan en intiem contact met fans, maar maandag ging het een stuk verder. Toen stond de 20-jarige Nena uit Groningen op met een forse beschuldiging aan zijn adres.

Albert prijst Thijs

Nena stelt dat Thijs zich grensoverschrijdend heeft gedragen tegen haar toen ze nog maar 14 jaar oud was. Hij zou haar onder meer hebben gevraagd om naaktfoto’s te sturen. De acteur heeft de beschuldigingen niet expliciet ontkend, maar lijkt dat wel impliciet te doen omdat hij dreigt met een aangifte van smaad en laster. “Ik hoop niet dat het nodig zal zijn.”

Albert Verlinde vindt Thijs een heel wijze man, zegt hij in Shownieuws. “Ik vind dat een heel mooie zin die hij schrijft: ‘Zal ik aangifte moeten doen.’ Zo van: ik wil het ook niet. Ik vind het een heel wijze zin van hem.”

Op de buis knallen

Het is walgelijk hoe de juicekanalen en media ermee aan de haal gaan, vindt Albert. “Ik vind het een dieptepunt. Thijs is mijn vriend niet, hè, laat dat even helder zijn, maar ik vind dat niemand verdient dat je zonder enig bewijs in het openbaar voor de trein gegooid wordt.”

Albert vindt het goed dat Shownieuws de beschuldigingen maandag nog verzweeg. “De afgelopen maanden is er door de serieuze pers aan programma’s als Shownieuws gevraagd om gewoon dat soort dingen op de buis te knallen. Toch ben ik heel erg blij dat we ook gisterenavond weer gedacht hebben: laat ons eerst maar even kijken wat er aan de hand is.”

Voor de trein gooien

Shownieuws liet de online ophef over Thijs maandag bewust links liggen. “We dachten: laten we Thijs niet voor de trein gooien. Laten we niet zonder bewijs iets de buis op knallen”, zegt Albert. “Sinds de juice channels krijgen wij en de bladen het verwijt dat we te netjes zijn.”

Hoewel er nog steeds geen bewijs is, had Albert het er gisterenavond dus wél over in Shownieuws. Volgens hem is dat omdat Thijs heeft gereageerd op de beschuldigingen en dan is het volgens Albert wél geoorloofd om erover te berichten.

Albert vindt dat vermeende slachtoffers niet zomaar meer een podium moeten krijgen. “Je moet naar regulering toe. Dat kan niet anders.”

‘Ik haat juicekanalen!’

Ook Gijs Groenteman vindt de juicekanalen te ver gaan. “Ik heb me ongelooflijk opgewonden over de zaak-Thijs Römer. Hij schijnt iets gedaan te hebben, maar niemand weet wat er precies gebeurd is en of het gebeurd is”, zegt hij in zijn podcast Weer Een Dag.

Hij vervolgt: “Misschien was het oké, misschien niet oké, maar ik wind me dan zo op hoe het naar buiten wordt gebracht via zo’n vies, ranzig juicekanaal en hoe er dan alvast op zijn graf gedanst wordt. (…) Ik haat die juicekanalen. Ik vind het zo walgelijk.”

Dat columnist Jan Dijkgraaf meedoet aan de verdachtmakingen van Thijs is volgens Gijs ‘zielig’.

Trial by Twitter

Trouw-columnist Jamal Ouariachi heeft er minder moeite mee, twittert hij. “Normaal gesproken ben ik geneigd dit soort Trial by Twitter af te keuren. We leven in een rechtsstaat. Volg de koninklijke weg, doe aangifte. Anders rest ons niets dan chaos. Maar afgelopen weekend bracht NRC een ontluisterende reportage over de onmogelijkheid om in zedenzaken je recht te halen.”

NRC heeft met deskundigen gesproken en die stellen ‘dat het vrijwel onmogelijk is om in zedenzaken je recht te halen’. “Het strafrecht is niet de plek om je gelijk te halen als je bent aangerand of verkracht. Iedereen deelt die mening”, aldus de krant.

Jamal: “Dus ja, als de rechtstaat zó slecht functioneert, krijg je Trial by Twitter of welk medium dan ook dat wél enige genoegdoening lijkt te beloven. Zeg dan nog maar eens tegen zo’n slachtoffer: meid, je moet naar de politie gaan want dit is niet de juiste weg…”

Juice Channel gaat door

Juice Channel gaat ondertussen gewoon door met de berichtgeving over Thijs. Het kanaal stelt aanwijzingen te hebben dat er een tweede vermeend slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag door Thijs zou zijn:

Tweet

Story-baas Guido den Aantrekker, ook werkzaam voor Shownieuws, vindt het verdacht dat Thijs vooralsnog alleen maar dreigt met een aangifte van smaad en laster:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde vindt dat de juicekanalen een kwalijke rol spelen. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen