Thijs Römer onder vuur na ernstige beschuldiging: ‘Politie is gebeld’

Thijs Römer ligt op sociale media zwaar onder vuur vanwege een heftige beschuldiging van de 20-jarige Nena uit Groningen. Zij stelt dat hij zich zes jaar geleden grensoverschrijdend heeft gedragen tegen haar.

Thijs Römer © Instagram

Update 13.40 uur: onderaan dit bericht vindt u de reactie van Thijs Römer

Het juicekanaal Juice Channel (119 duizend volgers) heeft de afgelopen dagen een serie stories gepubliceerd over een aantal pikante avontuurtjes die Thijs Römer zou hebben beleefd met zijn fans. Het was voor Nena (20), die ook lange tijd fan was, aanleiding om zich te melden bij het kanaal en haar verhaal te doen.

‘Heel walgelijk’

Nena, die een webshop runt en zich online presenteert onder haar volledige naam, stelt dat ze zes jaar geleden – toen ze nog veertien was – contact kreeg met Thijs. Hij heeft haar volgens Juice Channel gevraagd om ongepaste foto’s en voiceberichten te sturen. “In ruil daarvoor zou ze mogen figureren in Moordvrouw.”

Het is volgens Juice Channel ’te walgelijk voor woorden’. “Het meisje was op dat moment nog maar 14 jaar oud en hartstikke kwetsbaar! Ze had een slechte band met haar ouders en daar maakte Thijs Römer maar al te graag gebruik van, het is te walgelijk voor woorden! Ze woont mede hierdoor nu 24/7 onder toezicht.”

Nena reageert

Nena bevestigt op sociale media dat ze haar verhaal heeft gedeeld met Juice Channel. Ze spreekt op haar Twitter-pagina van grensoverschrijdend gedrag. “Ik geef je een dag om zelf op te biechten. Ik was fucking 14 Thijs. Ik was jong dom en verliefd op jou. Misbruik heb je ervan gemaakt.”

De berichten van Nena maken veel reacties los, zowel van mensen die haar steunen als mensen die haar wantrouwen. “Had inderdaad eerst aangifte moeten doen. Ik heb vanavond contact gehad met de politie, dus dit loopt. Jullie hoeven mij niet te geloven echt niet. Maar alsjeblieft je mond houden en nooit meer praten als je achter de waarheid komt.”

Media duiken erop

De media duiken bovenop het verhaal, is te zien op Nena’s Twitter-pagina. Zowel het AD, RoddelPraat als Shownieuws hebben zich al bij haar gemeld, waarna er contact is gelegd. Inmiddels is haar verhaal ook onder de aandacht gebracht op de juicekanalen Life of Yvonne (464 duizend volgers) en Reality FBI (87 duizend volgers).

Het levert Thijs nu al ongelooflijk veel drek op op zijn Instagram-pagina. “Schaam jij je niet?”, zegt de een. En de ander: “Vond je altijd al een engnek, vuile galbak.”

Weer iemand anders: “14 jaar!!! Shame on you.”

Kinderlokker

Columnist Jan Dijkgraaf heeft er geen enkele moeite mee dat Thijs publiekelijk aan de schandpaal genageld wordt. “Man van 37, meisje van 14. Twee jaar ouder dan je eigen dochter Sammie nu is. Erg, man! (…) Ik weet niet of het waar is, Thijs. Ik weet wel dat er mensen zijn van wie ik zoiets wel en mensen van wie ik zoiets niet zou verwachten”, schrijft hij.

Hij noemt Thijs een ‘kinderlokker’. “Jij hing met je neus in de coke. Jij dacht dat je Jezus was. En jij bent een ongelooflijke lul. Dat zijn vier kruisjes in het verkeerde vakje. Als het waar is, dat jij een groomer bent, een ordinaire kinderlokker dus, dan heb ik wel een oproep voor de minister van Justitie en Veiligheid.”

Juice Channel

De heftige beschuldigingen aan het adres van Thijs zijn te lezen bij Juice Channel. De woeste reacties die hij inmiddels over zich heen krijgt op zijn Instagram-pagina leest u hier.

Thijs, die het neefje is van Talpa-baas Paul Römer, heeft vooralsnog niet gereageerd op de ernstige beschuldigingen.

Update 13.40 uur

Thijs Römer overweegt aangifte van smaad en laster: ‘Brug te ver’

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers sowieso iedere vorm van privécontact met minderjarigen moeten vermijden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen