Ruud de Wild ontploft op de radio: ‘Johnny de Mol wordt kapotgemaakt’

Ruud de Wild was vandaag pisnijdig aan het begin van zijn radioshow. Hij vindt namelijk dat Johnny de Mol kapot wordt gemaakt door zijn ex-verloofde Shima Kaes, die hem beschuldigt van mishandeling.

Johnny de Mol en Ruud de Wild © HLF8

Het gaat Ruud de Wild aan het hart dat de heftige aangifte van Shima Kaes tegen Johnny de Mol is uitgelekt. Hij vindt het ‘walgelijk’. “Johnny is de zoon van een miljardair, dus een makkelijk slachtoffer. Toevallig weet ik van heel dichtbij dat deze vrouw geld wilde”, zegt de radiomaker in zijn show op NPO Radio 2.

‘Ze wil geld!’

Shima wil gewoon geld, aldus Ruud. “De familie De Mol heeft – en helemaal terecht – gezegd: ‘We laten ons niet chanteren, de rechter bepaalt.’ Nu gaat zij naar buiten omdat ze geen geld krijgt met allemaal details waar hij zich niet tegen kan verweren. Dat gaat veel en veel te ver. Ik vind het echt bizar dat alles in dit land maar moet kunnen.”

Hij vervolgt: “Je moet maar alles kunnen roepen. Ik vind het echt serieus belachelijk, belachelijk en nogmaals: de familie De Mol, het zijn niet mijn vrienden mensen, echt niet, integendeel – niet vijanden maar ik bedoel: ik heb een kuttijd bij Talpa gehad en ben op een walgelijke manier weggegaan daar – maar ik vind dit echt veel te ver gaan.”

Onder vuur

Maar wat als Shima wél de waarheid spreekt? “Dan neem ik alles terug en dan zeg ik: ‘Mijn nederige excuus, ik heb hiervan geleerd.’ Ik vind het echt bizar. Deze vrouw heeft gewoon geld gevraagd en echt héél veel geld en dat heeft ze niet gekregen, omdat ze zich niet hebben laten chanteren. Terecht.”

Ze is gewoon wraakzuchtig, denkt hij. “Deze Johnny de Mol is een jonge gast, die is verliefd geworden op een vrouw, hij heeft haar de hele wereld over gesleept, op een gegeven moment was het gewoon klaar en dat vond ze niet mooi. (…) Omdat de familie De Mol nu onder vuur ligt is het lekker makkelijk.”

Mond houden

Johnny heeft Ruuds volledige steun. “Hij wordt nu alweer gestraft en straks komen we erachter dat hij het níet gedaan heeft, en wat dan? (…) Ik verdom het om het niet voor Johnny de Mol op te nemen, omdat ik toevallig weet dat hij kapot wordt gemaakt. (…) Deze mevrouw had haar mond moeten houden.”

Misschien is Johnny zélf wel slachtoffer, aldus Ruud. “Hier zou sprake zijn van geweld. Zij heeft dan ook met hem gevochten en zij is misschien wel heel bedreven in vechten. Is het dan niet dat het gelijk opgaat? Dat hij het ook mag zeggen dan?”

‘Ho, ho!’

De sfeer in de studio is op een aantal momenten om te snijden, omdat sidekick Evi Hanssen niet helemaal in Ruuds verhaal meegaat. Dan roept Ruud: “Nu maak je mij monddood. Je zegt ‘ho, ho’, terwijl het niet terecht is. Zij mag dus van alles roepen over hem, maar ik mag dus van jou niets roepen over haar.”

Johnny de Mol heeft vanavond in HLF8 alle beschuldigingen van Shima ontkend. “Er is niets van waar. Ik heb dat allemaal niet gedaan en van mishandeling is zeker geen sprake.”

Fragment

Een fragment uit de show van Ruud:

https://twitter.com/ruuddewild/status/1511768215730499594

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Johnny de Mol moet stoppen met HLF8 totdat de rechter uitspraak heeft gedaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen