Heftige aangifte tegen Johnny de Mol lekt uit, Luuk Ikink ‘verbijsterd’

De aangifte die Shima Kaes heeft gedaan tegen haar ex-vriend Johnny de Mol ligt op straat en zorgt voor geschrokken reacties. “Wat een totaal verbijsterend verhaal”, zegt Luuk Ikink bijvoorbeeld.

Johnny de Mol © Twitter, Nieuwe Revu, SBS 6

Het is al een tijdje behoorlijk stil rondom de mishandelingszaak tegen Johnny de Mol. De presentator wordt door zijn ex-vriendin Shima Kaes beschuldigd van mishandeling en poging tot doodslag, maar Johnny’s ontkenning aan de talkshowtafel van Op1 was begin vorig jaar kennelijk voldoende om zijn tv-carrière weer op te pakken.

Totaal verbijsterend

Nu heeft tijdschrift HP/DeTijd de aangifte van Shima tegen Johnny in handen gekregen en die liegt er niet om. Haar verklaringen zijn niet alleen gedetailleerd, maar ook buitengewoon shockerend en er lijken zelfs meerdere getuigen te zijn. Eén van de getuigen zou niemand minder dan Els Verberk zijn, de echtgenote van John de Mol.

RTL Boulevard, ’s lands meest bekeken showbizzprogramma, is compleet in shock. Het kan dan ook niet anders dan dat Johnny daar vanavond het openingsnieuws is. “Wat een totaal verbijsterend verhaal. Shima Kaes deed aangifte en is vorige week urenlang verhoord. Het betreft 3 geweldsincidenten, beschreven in dit artikel“, zegt presentator Luuk Ikink.

En Joost Maiburg, verslaggever van de showrubriek, spreekt van een ‘heftig en schokkend verhaal’.

Drie incidenten

Shima is vorige week op een Amsterdams politiebureau maar liefst zeven uur lang verhoord naar aanleiding van haar aangifte. HP/DeTijd-journalist Ton F. van Dijk is in die aangifte gedoken en somt in zijn artikel ‘Ex-verloofde Johnny de Mol door politie verhoord over vermeende mishandeling‘ drie extreem gewelddadige incidenten op.

HP/DeTijd vindt de aangifte behoorlijk gedetailleerd. Het bevat volgens het blad ’tientallen foto’s’ waarop ogenschijnlijk vele verwondingen aan haar lichaam te zien zijn, maar ook een medisch dossier uit 2015. Daarin schrijft een huisarts over huiselijk geweld: “Afgelopen vrijdag ruzie gehad met vriend, hij was (…) onder invloed van alcohol en drugs.”

Geschopt en geslagen

De drie incidenten, in Tulum, Amsterdam en op Ibiza, klinken als scènes uit een horrorfilm. “Hij heeft mevrouw Shima Kamali Sarvestani geslagen, geschopt, is bovenop haar gaan zitten en heeft haar aan de haren getrokken”, staat er bijvoorbeeld in de aangifte over het incident in Tulum.

Van een vermeend incident in The Harbour Club in Amsterdam zouden zelfs drie getuigen zijn, waaronder de bedrijfsleider. Daar ‘heeft hij haar een vuistslag in het gezicht gegeven als gevolg waarvan zij ten val is gekomen’, klinkt het. Eenmaal thuis ‘heeft hij haar met zijn handen geprobeerd te (ver)wurgen’.

Vrouw van John

Tijdens het incident op Ibiza zou Johnny ook een ‘verstikkingspoging’ hebben ondernomen. “Hij heeft haar in de badkamer van de hotelkamer volledig in elkaar geslagen”, staat volgens HP/DeTijd in de aangifte.

Els Verberk, de echtgenote van John de Mol, wordt in de aangifte als getuige genoemd. “Els eiste dat ik een petje op deed en via de receptie was er binnen vijf minuten een kamer in een nabij liggend hotel geboekt.”

Het staat allemaal uitgebreid beschreven in het artikel van HP/DeTijd.

Johnny niet in HLF8?

Columnist Jan Dijkgraaf denkt dat de SBS-sterren zich vanavond in allerlei bochten zullen wringen om Johnny te sparen. Hij is immers de zoon van de baas. “Nou, dat Briefje van morgen is vroeg klaar. Alleen nog even het bagatelliseren door Johan Derksen vanavond invoegen. (…) Je zou maar bij Shownieuws zitten vanavond en integer willen zijn…”

Mediajournalist Mark Koster vindt het een gotspe dat Johnny überhaupt een talkshow heeft kunnen krijgen. Hij wijst naar andere BN’ers die wel zijn gecanceld na soortgelijke beschuldigingen: “Het taboe van het Mediapark. Sterren worden gecanceld en beschimpt, maar de zoon van de mediaoligarch krijgt een talkshow.”

‘Holy sh*t!’

Vrij Nederland-journaliste Dieuwertje Kuijpers hekelt de vermeende rol van John de Mols vrouw. “Holy shit, dan zie je dus met eigen ogen hoe je stiefzoon zijn vriendin in elkaar heeft gebeukt en is je primaire reactie haar vernederen: niets minder dan een geestelijke mishandeling boven op de fysieke.”

Volkskrant-verslaggever Nadia Ezzeroili spreekt van een ‘ontluisterend artikel’ en de opiniesite GeenStijl zit om half acht met popcorn voor de buis. “Wij zitten klaar hoor, vanavond 19.35 uur, HLF8 met presentator JOHNNY DE M.! Heeft Linda trouwens al gereageerd?”

Johnny de Mol en zijn familie willen volgens HP/DeTijd niet reageren.

HP/DeTijd

Het artikel in HP/DeTijd:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Johnny de Mol na het uitlekken van deze aangifte gewoon door met zijn dagelijkse talkshow?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen