VI-mannen vinden dat Johnny de Mol voorlopig moet stoppen met HLF8

De mannen van Vandaag Inside zijn veel minder mild voor hun collega Johnny de Mol dan verwacht. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee vinden dat hij een stapje terug moet doen.

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen © SBS 6

Johan Derksen heeft gemengde gevoelens over de uitgelekte aangifte van Shima Kaes tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol. Het is een behoorlijk shockerend verhaal, waar een doorsnee BN’er direct voor gecanceld zou worden. “Ik heb wel de indruk dat er van de kant van het meisje enige hysterie heerst”, zegt de voetbalanalist in Vandaag Inside.

Drank en drugs

Wat bedoelt Johan daarmee? “Hij móet hangen, maar Johnny zat natuurlijk in een periode dat hij wat problemen met drank en drugs had. Dan weet je ook niet meer precies wat je doet lijkt me. Er is sprake geweest van wat incidenten en wat klappen heen en weer en dan sta je als vent altijd in het beklaagdenbankje. En terecht, want huiselijk geweld moet bestraft worden.”

Johan weet niet of Johnny nog wel HLF8 kan presenteren. “Ja, ik weet niet of het verstandig is om nu daar te gaan zitten. Het is natuurlijk een beetje een schuldbekentenis als je vanavond niet presenteert, dat begrijp ik wel, maar als deze feiten die nu gepubliceerd zijn waar zijn, dan weet ik niet of Johnny de komende tijd een tv-programma kan presenteren. Als het waar is.”

‘John moet iets’

Het is niet handig om gewoon door te gaan, vindt Johan. “Wij zitten hier met z’n drieën hier al in lengte van jaren, maar als een van ons bij zo’n rel betrokken is, dan zeggen die andere twee: ‘Nou, even goede vrienden, maar ik zou even wegblijven, want het is toch slecht voor je toko denk ik.’”

Wilfred: “Als wij dat aan onze broek zouden hebben hangen, dan zouden we toch ook gewoon door de organisatie van zender worden gehaald of niet?”

Johan: “Ja, ik vind… Kijk… De Mol is wel de vader van Johnny, maar wanneer er dus daadwerkelijk feiten zijn die de rechter ook constateert en bestraft, dan zal John de Mol iets met Johnny moeten.”

Geschrapt

Tafelgast Leonie ter Braak was het meest Johnny-gezind. Ze vroeg de heren op de man af: “Maar vinden jullie nou dat hij in afwachting van het proces dat hij daar niet mag zitten of zeggen jullie juist: nee, hij mag daar gewoon nog zitten?”

Johan: “Formeel heb je helemaal gelijk. Hij mag er nu zitten, maar…”

Wilfred: “Tegelijkertijd heb je het verhaal van Ali B en Marco Borsato, die bij voorbaat al berecht zijn en nu op dit moment niet kunnen functioneren en niets kunnen doen.”

Johan: “Die programma’s werden meteen geschrapt, hè? En nu wordt het maar gezegd dat het leugens zijn, maar over dit soort dingen kun je niet liegen, want de politie neemt dit soort dingen natuurlijk ook serieus en onderzoekt dat.”

Wilfred: “Medische verklaringen en onderzoeken erbij…”

Voorbeeldfunctie

BN’ers hebben een voorbeeldfunctie, zegt Wilfred. “Het lastige is natuurlijk wel dat we in deze tijd proberen een voorbeeldfunctie met z’n allen neer te zetten en laten we hopen dat het niet waar is. Tegelijkertijd is het wel ingewikkeld om er nu te gaan zitten wat jij zegt.”

Johan: “Ja, ik denk niet dat ik er was gaan zitten. Ik denk ook dat de mensen ongemakkelijk zitten te kijken naar hem.”

Wilfred: “Ja, ik had ook de indruk dat Susan Smit daar niet zo makkelijk zat en ik begreep dat Rutger Castricum de wingman was, maar die liet hem ook even lopen. Daarom werd Hélène de wingman.”

Johnny: “Aan de opening van Johnny zag je al dat hij heel gestresst was.”

Van de buis af

Johnny kan beter even van de buis verdwijnen, vinden de mannen van VI. Wilfred: “Jij zou hem aanraden om de komende tijd even gewoon in de luwte te gaan zitten?”

Johan: “Inderdaad, Humberto.”

Wilfred: “Dat is jouw advies. En wat zou jouw advies zijn, René?”

René: “Dat zou ik ook doen.”

Wilfred: “Even rust pakken gewoon.”

Johan: “De helft van Nederland gelooft het toch niet, want hij heeft toch het imago van ‘het zoontje van John de Mol kan alles maken’.”

Leonie: “Dat is ook zuur, hè?”

Johan: “Ja, dat is ook heel zuur, maar het lijkt er ook wel op nu er niets gebeurt, weet je wel. Wat hij moet doen: eventjes in de luwte en als hij vrijgesproken wordt zo naar buiten komen (maakt lange-neus-gebaar, red.).”

‘Liegt er niet om’

Wilfred denkt dat Johnny zich even terug moet trekken. “Ik vergelijk het ook met al die andere mensen die gewoon thuis zitten en moeten afwachten… Ali B die laatst vroeg of Justitie een beetje tempo kon maken omdat zijn carrière op zijn gat ligt omdat hij niet weet waar hij aan toe is… Dan is het wel weer heel gek dat we wel gewoon weer doorgaan met het programma. Misschien moet je dan de komende tijd even rust nemen.”

Johan: “Je moet wel eens even uit beeld zijn een tijdje om de boel rustig te laten zijn. De discussie wordt nu steeds erger. Iedere avond zit hij daar en Johnny zal er ook elke avond een opmerking over maken en dan blijft het broeien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johnny de Mol zich als 'zoon van' meer kan veroorloven dan iemand als Lil Kleine?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen