Bas Smit onder vuur: ‘Hij heeft schijt aan hardwerkende Nederlander!’

Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, ligt onder vuur omdat hij de onderbetaalde grondwerkers van KLM een klap in het gezicht heeft gegeven. “Hij heeft schijt aan hardwerkende mensen!”

Nicolette van Dam en Bas Smit © Instagram

Schiphol was gisteren, op de eerste dag van de meivakantie, een chaos vanwege de staking van het grondpersoneel van KLM. Ook Bas Smit en Nicolette van Dam waren op de luchthaven en vreesden dat hun twaalfde vakantie van het jaar in het water zou vallen. Die twee wilden gewoon lekker aan de sangria en hebben een hekel aan wachten.

Megaheld

Gelukkig werd de vlucht van Bas en Nicolette gered door een ‘held’, namelijk de vorstelijk betaalde piloot van dienst. “Wij hebben met stip de coolste KLM-captain ever! Hij staat gewoon zelf de bagage in te laden zodat z’n passagiers geen last ondervinden. Dan ben je gewoon een megaheld!”, aldus de influencende man van Nicolette op Instagram.

Dat het begrip ‘held’ aan inflatie onderhevig is, is geen geheim, maar dat je nu ook al een held bent als je de vakantie van Bas en Nicolette redt gaat wel héél ver. Het stoort mensen echter vooral dat Bas een stakingsbreker de hemel in prijst.

Felle kritiek

De kritiek is heel fors. Eén van de meest gelikete kritische tweets is die van de bekende schrijver Barry Smit. “Ge-wel-dig dat iemand die drie tot zes keer modaal verdient de staking breekt van mensen die iets meer willen verdienen dan elf euro per uur. Als je dit een held vindt, heb je schijt aan de écht hardwerkende Nederlander”, sneert hij.

Zo’n ‘held’ laat zijn onderbetaalde collega’s in de kou staan, vindt Barry. “Of ze staken een keer mee, solidair met de mensen die hun rug verslijten om de vliegtuigen vullen voor 11,37 per uur.”

Barry’s tweet heeft inmiddels al meer dan duizend likes gekregen.

Smeerlapperij

Luchtvaartjournalist Yteke de Jong van De Telegraaf heeft de Instagram-post van Bas ook geplaatst. Onder haar tweet stroomt het vol met kritiek. “Wat een smeerlapperij. Van enige solidariteit met collega’s die zich elke dag tegen minimumloon afbeulen is bij deze fijne meneer geen sprake”, zegt Erik bijvoorbeeld.

Pim: “Als hij er dan ook nog voor zorgt dat zijn collega’s beter betaald krijgen dan is het echt een held.”

En Patrick: “Met een salaris van vier keer meer dan het grondpersoneel, bedankt hij zo zijn collega’s met een steek onder de gordel.”

Bas reageert

Bas reageert op de storm van kritiek. “Voor de duidelijkheid, deze meneer heeft dus juist respect voor z’n collega’s! Hij respecteert dat ze staken en heeft zoiets dan pak ik het wel even op. Zoals het hoort. Hij kan ook de stakers de schuld geven, maar hij denkt in oplossingen. Zouden we allemaal moeten doen”, zegt hij.

De post van Bas kan ook op bijval rekenen, onder meer van KLM zelf en van tv-miljonair Wendy van Dijk. “❤️it!!!!👏👏👏👏”, zegt zij.

’s Avonds kreeg Bas nog een slijmdouche in Shownieuws. Patty Brard vindt hem namelijk gewéldig, zegt ze. “Bas Smit was héél erg leuk, zoals gewoonlijk, want ik moet altijd vreselijk om hem lachen. Hij heeft een piloot in het zonnetje gezet. Dat is natuurlijk ook inderdaad wel een superheld!”

Tweet

De kritische tweet over Bas:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Bas Smit meer aandacht moet krijgen van de televisiewereld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen