Ali B krijgt steun van RTL Boulevard en Shownieuws: ‘Dit is raar!’

Ali B krijgt steun van zijn tv-collega’s bij RTL Boulevard en SBS Shownieuws. De beschuldigingen van Ellen ten Damme aan zijn adres wekken bij beide programma’s wantrouwen op. “Dit is raar!”

Patty Brard en Rob Goossens © RTL, SBS

Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens een tv-reis in 2014. Ze komt daar pas na acht jaar mee naar buiten, omdat ze eerder geen zin had in een juridisch en publicitair circus. Nu wil ze met haar verhaal de twee vrouwen steunen die Ali beschuldigen van verkrachting en daar ook aangifte van hebben gedaan.

Ellen voor de bus

Volgens Ali is er allemaal niets van waar, ook niet van de andere beschuldigingen tegen hem. Hij stelt dat Ellen leugens vertelt en vraagt haar publiekelijk waarom ze hem dan na het vermeende misbruik nog tweemaal heeft uitgenodigd voor haar optredens. Of dat waar is, is niet duidelijk. Ellen heeft daar ook nog niet op gereageerd.

Het statement van Ali is succesvol, want zowel bij RTL Boulevard als Shownieuws is Ellen nu voor de bus gegooid. “Ik vind eigenlijk dat Ellen ten Damme hiermee de zaak beschadigd heeft, want ze heeft een vaag verhaal de wereld ingehaald”, sneert tv-kenner Rob Goossens van Boulevard.

‘Best wel raar’

Rob vindt het verhaal van Ellen ‘best wel raar’. “Zij vertelt niet wat er nou precies is gebeurd, maar geeft dus wel aanleiding aan Ali B om met deze vragen te komen. Ik denk dat er best wel wat mensen zijn die het nu met Ali B eens zijn dat het inderdaad best wel raar is dat hij toch nog daar is uitgenodigd.”

Tv-advocaat Clarice Stenger: “Als dat waar is, hè?”

Ellen verpest alles, vindt Rob. “Dan probeer je de slachtoffers te steunen en dan komt Ali er beter uit. Dat is maar op één manier eigenlijk op te lossen, namelijk Ellen ten Damme die het hele verhaal gaat vertellen en dat wil je juist niet.”

Clarice: “Dat wil je voor de strafzaak echt niet. Dit moet nu dit blijven. Dat is echt voldoende.”

Bridget kritisch

Bridget Maasland vindt het ook heel erg onhandig dat Ellen naar buiten treedt met haar vermeende misbruik. Ze had dat volgens haar buiten de publiciteit moeten houden. “De allerbeste vorm was misschien geweest als het nooit was benoemd en het direct met een aangifte bij de politie achter gesloten deuren was geweest.”

Clarice: “Ja, dat ze het helemaal niet gezegd had.”

Ze vindt het goed dat Ali zo snel met een verklaring is gekomen. “Ik vind het wel voorstelbaar als je dit zo hoort en je denkt: dit is niet waar, het klopt niet!”

Kentering

Weekend-baas Bart Ettekoven stelt dat mensen door de ontkenning van Ali nu meer op zijn hand zijn. “Je merkt wel dat er een soort kentering plaatsvindt eigenlijk, dat mensen zoiets hebben van: oh wacht eens eventjes, dit schept wel weer een ander beeld.”

Hij vervolgt: “Zonder teniet te willen doen wat Ellen heeft gezegd, want het een hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten. Zij kan natuurlijk nog steeds een heel nare ervaring hebben gehad en hem op een of andere manier toch vijf jaar later hem hebben uitgenodigd. Hoewel dat voor sommige mensen misschien onbegrijpelijk is.”

Patty Brard denkt dat Ellen niet heel sterk staat. “Wat wel heel lastig wordt is dat je een welles-nietes-verhaal krijgt. Ik kan me niet voorstellen dat Ali dit soort dingen zegt zonder dat hij daar de appjes van heeft.”

Fragment

De kritiek op Ellen ten Damme in RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen