Ruud de Wild haalt uit naar Mattie en Wietze: ‘Gaat niet om jullie!’

Ruud de Wild vindt dat er voorafgaand en tijdens de actiedag voor Oekraïne te veel media-aandacht was voor zijn collega-dj’s Mattie Valk en Wietze de Jager. “Daar vind ik wel iets van hoor.”

Ruud de Wild, Mattie Valk en Wietze de Jager © SBS 6, Instagram

Mattie Valk en Wietze de Jager zijn voor de slachtoffers van Oekraïne over hun eigen schaduw heen gestapt. Na een jarenlange mediaruzie keerden ze gisteren voor even terug als duo op de themazender Radio 555. Daar was enorm veel media-aandacht voor en dat begon de aandacht voor Oekraïne een beetje te overschaduwen, stelt Ruud de Wild.

Ruud vindt iets

Ruud sprak zijn ongenoegen gisterenavond uit in de talkshow HLF8. “Vandaag hadden we natuurlijk vooral Mattie en Wietze, maar gelukkig ook nog een inzameling”, merkte hij cynisch op. “Daar vond ik wel iets van hoor, moet ik heel eerlijk zeggen. Dat op een gegeven moment álle programma’s daarover spraken.”

Het hoort eigenlijk te gaan over de gruweldaden in Oekraïne en niet over twee gebrouilleerde sterren die elkaar weer in de armen vliegen, vindt Ruud. “We zien de beelden van mensen die staan te wachten bij de trein en families die uit elkaar worden gerukt… Ik vond dat heel lastig.”

Ruud ligt wakker

De oorlog in Oekraïne is dermate ernstig dat Ruud de slaap niet meer kan vatten. “Ik heb van de afgelopen twaalf dagen er echt tien wakker gelegen. Ik heb nu zoiets van: ik heb drie kinderen, hoe moet dat verder? Dat meen ik echt.”

Het baart hem heel erg veel zorgen. “Het is voor het eerst van mijn leven dat ik denk: hmm, het kan heel gek lopen. En het is echt gewoon heel dichtbij, letterlijk en figuurlijk.”

Tesla-grap

Tijdens de hereniging van Mattie en Wietze hing er overigens weinig spanning in de lucht. Wel deelden de heren af en toe wat steken onder water uit aan elkaar, bijvoorbeeld toen het over de stijgende benzineprijzen ging. “Wat fijn dat je dan een Tesla rijdt zeg”, plaagde Wietze zijn oud-collega.

“Ja ja ja, ik dacht al, waar blijft-ie! Hè, hè, het duurde een half uur!”, aldus Mattie lachend. Wietze: “Ja, het was te makkelijk hè?”

Fragment

Mattie en Wietze tijdens de radio-actie:

Instagram

Mattie en Wietze samen op de gevoelige plaat:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van de media-aandacht voor de hereniging van Mattie en Wietze?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen