Yvonne Coldeweijer: ‘Misbruikzaak The Voice gaat ook over Ali B’

Yvonne Coldeweijer stelt dat de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland ook gericht zijn tegen Ali B. “Ik heb dit bevestigd gekregen van omroepspionnen.”

Yvonne Coldeweijer en Ali B © RTL

RTL 4 stopt per direct met The Voice na aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. De eerste bekentenis ligt er al, namelijk die van bandleider Jeroen Rietbergen, de liefdespartner van Linda de Mol. Hij heeft zijn functie bij het programma per direct neergelegd. Maar er zijn meer vermeende daders.

‘Geen weg terug voor Ali’

Yvonne Coldeweijer stelt dat deze misbruikzaak ook gaat over Ali B. De aflevering van BOOS over dit schandaal komt donderdag online en volgens Yvonne heeft ook Ali daarin een prominente rol. “Uit eerste hand: hierbij bevestig ik dat de uitzending gaat over Ali, Jeroen Rietbergen en Stalko. Er zullen ook slachtoffers op camera verschijnen en hun verhaal doen.”

Het belooft een zeer heftige aflevering te worden, aldus Yvonne. “De spion heeft de aflevering gezien en verklaart dat we in shock gaan zijn over wat we te zien gaan krijgen. Er is geen weg meer terug voor Ali B. In 2021 hebben we de beerput opengetrokken van de Nederlandse showbizzindustrie. We zijn nog maar net begonnen.”

‘Niets meer hetzelfde’

Ali B raakte onlangs in opspraak, omdat hij door het programma RoddelPraat beschuldigd wordt van drugsgebruik, vreemdgaan en aanranding. Dat zou hebben plaatsgevonden in zijn muziekstudio. “De dames zaten vol schaamte en ongeloof. Ze durven nu met het verhaal te komen. Ze voelden zich aangerand”, aldus presentator Dennis Schouten.

Het is opvallend dat Ali B de laatste tijd opeens alleen maar foto’s met zijn kinderen plaatst op Instagram. Showbizzkenner Farja Farvardin: “Was Ali al op de hoogte van dit nieuws en dat hij daarom op vakantie ging met zijn gezin?”

‘Al in 2018!’

Overigens meldt Yvonne dat een oud-cameraman van The Voice al in 2018 aan de bel heeft getrokken over misstanden bij het programma:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als dit inderdaad over Ali B gaat, zien we hem dan ooit nog terug op tv?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen