RTL 4 stopt per direct met The Voice: ‘Grensoverschrijdend gedrag’

Een unicum in de geschiedenis van RTL 4: de zender legt het huidige seizoen van The Voice of Holland stil na bizarre aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.

UPDATE 12.30 uur – Liefdespartner Linda de Mol stapt op bij The Voice, bekent misbruik

The Voice of Holland © RTL

Het twaalfde seizoen van The Voice of Holland is nu twee afleveringen onderweg, maar wordt erg teleurstellend bekeken. De tweede aflevering stormde gisteren de top vijf binnen van minst bekeken afleveringen ooit. Nu, een ochtend later, wordt de hele show ineens abrupt van de buis gehaald na aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag.

RTL 4 stopt met The Voice

RTL 4 laat in een verklaring weten dat ze afgelopen woensdag een mail heeft gekregen van het Tim Hofman-programma BOOS, met daarin ‘aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice of Holland’. “De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL.”

“Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren. De uitzendingen van The Voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is.”

Uitermate serieus

De aantijgingen zijn volgens RTL 4 dermate serieus dat verdergaan geen optie is. “We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.”

Tim Hofman maakte in augustus al bekend bezig te zijn met een onderzoek naar The Voice of Holland. “Wij horen met het team van BOOS bepaalde geluiden uit bepaalde hoeken over een bepaalde talentenjacht”, zei hij mysterieus.

Rumoer rond Ali

Op wie de beschuldigingen precies betrekking hebben is onbekend. Momenteel zitten Ali B, Anouk, Glennis Grace en Waylon in de jury.

De afgelopen weken was er behoorlijk wat rumoer rondom Ali. Het programma RoddelPraat stelt dat de rapper vaak vreemdgaat en drugs gebruikt. Bovendien zijn er twee dames die zich door hem aangerand voelen, aldus het programma van Dennis Schouten en Jan Roos. Eerder dit jaar brachten de heren nog de zaak-Marco Borsato aan het licht.

Meer informatie

Juicekanaal Juice Channel is zeer stellig: “Daar ga je… De aantijgingen gaan over Ali B.”

Showbizzkenner Farja Farvardin: “Ik dacht persoonlijk dat dit over Marco ging en Marco zit niet meer in de jury, maar blijkbaar is het dus niet alleen Marco of wel alleen Marco en gaan ze het alsnog onderzoeken. Heftig. RTL gaat niet zomaar een programma stopzetten dat een paar miljoen kost.”

Tim laat op Twitter weten: “We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt, aankomende donderdag zenden we onze aflevering over The Voice Of Holland uit. Later vandaag volgt meer info.”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

The Voice gestaakt vanwege grensoverschrijdend gedrag, maar het is niet duidelijk door wie. Denkt u dat het een van de huidige coaches betreft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen