Linda de Mol verbijstert RTL Boulevard met ‘complete meltdown’

Linda de Mol verbijstert de sterren van RTL Boulevard met haar ‘complete meltdown’. Ze is gisteren voor het eerst in haar carrière he-le-maal losgegaan op haar critici. “Linda, doe dit nou niet!”

Rob Goossens, Linda de Mol en Marieke Elsinga © RTL Boulevard

Als tv-koningin is Linda de Mol haar hele carrière lang diplomatiek geweest, maar nu heeft ze haar masker afgedaan. Linda is wóest en iedereen mag het weten. Ze heeft gisteren in een vurig stuk uitgehaald naar vijf mediaprominenten, waaronder Rob Goossens. En ook diens programma RTL Boulevard kreeg een veeg uit de pan.

‘Zak er lekker in, Linda!’

Hoe heeft Rob het stuk gelezen? Hij reageerde gisteren in RTL Boulevard. “Heel eerlijk dacht ik toen ik het las: zak er lekker in, Linda de Mol. Het is vrij duidelijk dat er heel veel frustratie in zit. Kijk, wat me steekt: we hebben juist geprobeerd om dat onderscheid te maken tussen Linda als bedrogen vrouw en Linda als pion in een groot mediabedrijf.”

Linda mag nog zó verdrietig zijn, maar ‘dat betekent natuurlijk niet dat we haar niet moeten en mogen aanspreken waar zij zakelijk voor staat’. “Dat ze dat nu allemaal op één hoop gooit en met een enorme Calimero-dop op haar hoofd nu iedereen maar van sensatiebelustheid beschuldigt… Ik vind het nogal wat.”

Totale meltdown

Rob vindt de timing van Linda heel onhandig. Haar rechterhand Jildou van der Bijl heeft immers net een sterk tv-optreden achter de rug bij Op1, benadrukt hij. “Ik geloofde Jildou, ik vond het een goed verhaal, dus ik dacht: vanuit hier kunnen we verder.”

Maar nu? “Nu is dit een bijzin geworden in een verhaal over een totale meltdown van iemand die we tot een week geleden in elk geval nog de koningin van de Nederlandse televisie konden noemen.”

John in de bres

John van den Heuvel begrijpt Linda wel, maar vindt haar statement onhandig. “Waar het om gaat: zij voelt zich natuurlijk enorm aangevallen omdat er gesuggereerd wordt dat zij dingen onder de pet heeft gehouden. Dat is natuurlijk het meest kwetsende. Of het verstandig is om het zo te doen? Dat ben ik met je eens; ze had even tot tien moeten tellen.”

Fatima Moreira de Melo: “Het meest pijnlijke is natuurlijk dat het uiteindelijk begint bij het statement van haar ex, want híj heeft gezegd: ‘Zij wist hiervan.’ Daarom hebben mensen aangenomen dat zij van alles af wist, maar zij wist dus alleen dat hij vreemd was gegaan.”

Cynische Linda

Volgens Linda moet zij kapot omdat ze ‘rijk en machtig’ is. Rob: “Nou ja, dat is een heel cynische uitspraak. Je bent inderdaad heel machtig, want je hebt dit statement op je eigen website kunnen publiceren zonder dat er ook maar iemand is geweest die überhaupt heeft kunnen proberen te zeggen: ‘Is het wel zo verstandig?’”

Marieke Elsinga verbaasd: “Zouden er niet meer mensen zijn, zoals bijvoorbeeld Jildou, die dit nalezen en zeggen: ‘Goh, Linda, doe dit nu niet. Heb je dit nu niet in woede opgetikt? Slaap er nog eens één of twee nachten over.’”

‘Dit gaat zo ver!’

Frank Dane: “Ik vind het ook wel eens een keertje lekker eigenlijk. Niet een bericht waar acht communicatiemensen overheen zijn gegaan. Als zij dit nou vindt en je drukt op ‘send’…”

Rob: “Maar dit gaat zo ver. Het beschuldigen van alles en iedereen waar ze het niet mee eens is… Dit is niet meer van: lekker een beetje genieten van iemand die een totale meltdown heeft. Dit had gewoon niet gepubliceerd mogen worden.”

Johnny

Marieke: “Het statement is ook nog doorgepost op het Instagram-account van Johnny de Mol, hè? Die heeft hem op zijn Instagram-story doorgeplaatst.”

Rob: “Dat moeten ze allemaal lekker zelf weten. Ik vind het echt een heel dom statement. Ik vind het heel goed dat Linda die frustratie van zich heeft afgeschreven. Als het haar helpt om boos te zijn op Youp, op Beau, op Angela de Jong, op Jeroen en op mij, dan hoop ik dat dit haar verder brengt. Maar om dan op ‘publish’ te drukken is weer een andere…”

“Ik hoop voor Linda dat we morgen vergeten zijn dat ze hier zo slecht mee om is gegaan, want heel classy is het allemaal niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Linda de Mol zich te veel laat kennen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen