Shownieuws volgt Linda de Mol: ‘Ook WIJ zijn klaar met alle kritiek!’

Linda de Mol heeft de weg geplaveid voor al haar andere boze Talpa-collega’s. Ook de sterren van Shownieuws springen nu uit hun velletje. “Ze zeggen allemaal dat wij het voor John opnemen. Onzin!!!”

Bart Ettekoven, Ronald Molendijk en Patty Brard © Shownieuws

De maat is vol voor de dames en heren van Talpa. Nadat Linda de Mol gisteren volledig ontplofte, zijn nu de deskundigen van Shownieuws aan de beurt. Zij lagen in de afgelopen periode ook flink onder vuur, omdat ze wel héél consequent in het De Mol-kamp zitten. Ze reageren nu met felle bewoordingen op die kritiek.

‘Pertinente onzin!’

Patty Brard begrijpt héél goed dat Linda last heeft van ‘een totale meltdown‘, zoals de collega’s van RTL Boulevard het noemen. “Er is ook nog wel het een en ander gezegd en gesuggereerd de afgelopen tijd. Ik bedoel: wij zijn hier ook allemaal neergezet alsof we van bovenaf ingefluisterd krijgen wat we allemaal moeten zeggen.”

Collega Bart Ettekoven: “Mag ik daar ook wat over zeggen? Want daar word ik zo verschrikkelijk moe van, van al die mensen die zeggen dat wij met meel in de mond praten en, omdat we door Talpa betaald worden, het voor John opnemen of voor Linda opnemen of de mensen de hand boven het hoofd houden. Het is gewoon pertinente onzin.”

‘Doodmoe van!’

Bart wordt altijd verweten dat hij net als de hoofdredacteuren van de andere twee grote roddelbladen in Johns zak zit. “Wij kunnen hier gewoon… Laat ik voor mezelf spreken: ik kan hier gewoon zeggen wat ik wil zeggen. Ik heb nog nooit van bovenaf berichten gekregen. Mag dat een keer gezegd worden? Want ik word er doodmoe van.”

Patty, die recent flink onder vuur lag omdat ze de machtspositie van Linda’s vieze ex Jeroen Rietbergen ontkende, daarop: “Als jij hier bommetjes wil droppen, dan doe je dat op eigen risico en voor eigen conto. We mogen hier allemaal alles zeggen wat wij willen. Dat wordt niet van bovenaf ingefluisterd.”

Ronald ook boos

En dan Ronald Molendijk. De bestie van Talpa-bobo Erland Galjaard kreeg het land over zich heen toen hij het seksuele wangedrag van Jeroen leek te vergoelijken (‘hij is gewoon een flirt‘). “Ik zat zelf ook ineens een paar keer in het oog van de storm omdat allerlei mensen heel goed schijnen te weten hoe ik in elkaar zit of hoe mijn relaties werken enzovoorts…”

Hij klaagt: “De heftigheid en de stelligheid waarmee het wordt neergezet, alsof er geen enkele ruimte meer is voor een vraagteken, dat verbaast me in zijn algemeenheid. Dat je misschien Linda of John niet mag of een programma, snap ik nog wel, maar ik snap niet zo goed waar het absoluut honderd procent zeker weten en het natrappen voor nodig is.”

‘Linda is top!’

De Shownieuws-sterren steken collega Linda een hart onder de riem. Patty: “Ik ga vandaag toch zeggen, want het doet me gewoon bijna pijn uit menselijk oogpunt, dat ik Linda als een integer en goed wijf ken, die nooit ten koste van mensen of slachtoffers iets zou doen wat haar beter uit zou komen. Dat past niet bij haar.”

“Dus ik ga één keer zeggen – en normaal gesproken wilde ik er niets meer over zeggen – dat ik het heel graag voor haar wil opnemen. Ze zeggen altijd dat als je geschoren wordt je rustig moet blijven zitten, maar zij wordt niet geschoren: er wordt een hakbijl in haar nek gelegd.”

Tweet

Een tweet van Televizier-journalist Jef Willemsen:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen