Johnny de Mol: ‘In al mijn shows ging een regisseur met een assistent’

Johnny de Mol vindt relaties in de tv-wereld waarin machtsverschillen een rol spelen op zich niet zo’n probleem. “In ieder programma dat ik heb gemaakt ging er een regisseur met een assistent.”

Johnny de Mol © SBS 6

The Voice of Holland ligt onder vuur vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen. Bandleider Jeroen Rietbergen, tot vandaag de geliefde van Linda de Mol, heeft dat wangedrag bekend. “In deze tijd is het heel erg belangrijk en ook heel erg lastig van: waar trek je de grens?”, reageert Johnny de Mol op 100% NL.

Regisseur met assistent

Johnny wijst erop dat het niet altijd machtsmisbruik hoeft te zijn. “In ieder programma dat ik heb gemaakt ging er een regisseur met een productieassistent, maar dat was gewoon met wederzijds consent zeg maar.”

Hij vervolgt: “Op het moment dat er iets niet door de beugel kan, ook al heb je het van hear-say, ben je toch wel moreel verplicht om dat te gaan uitzoeken, wat voor cultuur er heerst. Dan moet je aan de bel trekken en als je echt dat soort dingen hoort, ga dan altijd even praten met vertrouwenspersonen en de persoon zelf.”

Rotte appels

Moet The Voice van de buis gehaald worden? “Het blijft nu natuurlijk gissen, dus kun je nu al zeggen of zo’n programma terug moet komen, ja of nee? Ik denk dat als er echt heel veel mensen van afweten, en dat moet dat onderzoeken uitwijzen, dan niet.”

Hij vervolgt: “Maar als het gewoon een paar rotte appels zijn, wat je natuurlijk hoopt, dan moet je ook nog maar zien of het door kan gaan. We weten nog gewoon te weinig ervan.”

Walgelijk

Overigens benadrukt Johnny dat hij het walgelijk vindt als er echt grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik heeft plaatsgevonden achter de schermen. “Het is vreselijk, het kan niet door de beugel, punt uit.”

Oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk vindt het opvallend dat Johnny het heel gewoon vindt dat in al zijn programma’s een regisseur met een assistent ging: “Als je een mannelijke De Mol bent en je begrijpt niet wat een machtsrelatie is, lijkt dit logisch.”

Tweet

De tweet van Ton:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johnny de Mol het probleem van machtsrelaties wel begrijpt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen