RTL 4 staakt álle Voice-series, haalt I Can See Your Voice naar voren

RTL 4 is niet alleen abrupt gestopt met The Voice of Holland, maar ook de spin-offs The Voice Kids en The Voice Senior staan on hold. Het betekent een megastrop voor de familiezender.

Ali B © William Rutten

De programmatitel The Voice is ernstig besmet geraakt in Nederland door seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen. Er is nu natuurlijk geen ouder meer die zijn kinderen met een gerust hart achterlaat bij The Voice Kids. Tot er meer duidelijkheid is over de situatie achter de schermen, schrapt RTL 4 álle Voice-series.

Alle Voice-series opgeschort

Het is de enige passende beslissing, zegt een woordvoerster van de zender. “Alle merken rond The Voice zijn opgeschort tot er meer duidelijkheid is.”

Voor Buddy Vedder is het een behoorlijke domper als The Voice Kids definitief wordt geschrapt, omdat hij dit voorjaar zijn debuut zou maken als de nieuwe presentator. Hij zou Martijn Krabbé gaan vervangen en de shows samen met Jamai Loman presenteren. Ouderenvariant The Voice Senior zou pas in het najaar beginnen.

Carlo naar voren

De RTL 4-vrijdagavond wordt vanaf deze week opgevuld met een nieuw seizoen van I Can See Your Voice, de tv-show van Carlo Boszhard. Dat programma duurt wel korter dan The Voice en daarom zal de talkshow van Beau van Erven Dorens een half uurtje naar voren worden gehaald en al om 21.30 uur beginnen.

Er is tot nu toe één Voice-coach opgestapt vanwege het misbruikschandaal: Anouk. De andere twee coaches die in tegenstelling tot Ali B niet in opspraak zijn, Glennis Grace en Waylon, stappen voorlopig nog niet op. Zij laten desgevraagd via hun management weten de ontwikkelingen af te wachten en dan pas een besluit te nemen, aldus NU.nl.

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen