Marco Borsato ontkent roddels alsnog na tv-avond vol verwarring

Marco Borsato ontkent alsnog expliciet de roddels over grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige meisjes. Over zijn eerste statement is enorme verwarring ontstaan in onder meer de talkshow Beau.

Patty Brard, Marco Borsato, Beau van Erven Dorens en Clarice Stenger © RTL

De advocaten van Marco Borsato kwamen gisteren in het staartje van RTL Boulevard éindelijk met een statement over de bizarre geruchten die er rondgaan over de zanger. De verklaring riep al direct vragen op, omdat Marco de geruchten hierin niet ontkent. Er werd slechts aangegeven dat hij het OM heeft gevraagd om onderzoek te doen naar de roddels.

Verwarring alom

’s Avonds werd het statement van Marco onder meer besproken aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens, die voor dit onderwerp strafrechtadvocate Clarice Stenger en mediadeskundige Angela de Jong had uitgenodigd. Bij alle drie was er verbazing en verwarring over het feit dat Marco de geruchten niet ontkent in de verklaring.

Clarice: “Het is een vrij kort statement. Ik heb het nu denk ik twintig keer gelezen en hoe vaker ik het lees, hoe minder duidelijk ik het vind worden. (…) Het is niet zozeer wat er wél in staat, maar meer wat er níet in staat. Er staat bijvoorbeeld niet in: ‘Ik ontken de aantijgingen.’”

Schuldig of onschuldig?

Het verbaast Clarice ook dat de advocaten van Marco, het echtpaar Knoops, al medio 2020 zijn benaderd door Marco. “Dan vraag je je af: wat is dan de hulpvraag geweest die Marco Borsato in 2020 heeft gehad aan Knoops? Is dat een hulpvraag geweest van: ‘Er zijn insinuaties, weet jij of dat strafbare gedragingen zijn?’ Of: ‘Ik heb deze gedragingen uitgevoerd, maar is dat ook daadwerkelijk strafbaar?’”

Normaal gesproken doe je gewoon aangifte tegen een partij die de roddels verspreidt, aldus Clarice. “Van: ‘Er worden geruchten over mij verspreid en dat is volgens mij smaad of laster’”, zegt ze. “Onder dit statement – en dat zeg ik heel eerlijk – kan hij onschuldig zijn, schuldig zijn, alles past hieronder. Het is zó verschrikkelijk onduidelijk.”

Beau verbaasd

Beau is verbaasd. “Waarom staat er niet in: ‘Ik heb het niet gedaan, ik weet van niks’?” Angela de Jong: “Ja, van: ‘Ik werp de beschuldigingen verre van mij.’”

Clarice: “Kijk, ik denk dan even zoals een advocaat denkt. Ik kan me voorstellen dat hij het heel breed heeft willen houden, dat hij nog niet zijn strategie weet en nog niet weet of Marco gaat verklaren en wat die verklaring gaat zijn. Dan zit je met dit statement heel veilig.”

“Als jij zegt: ‘Ik ben onschuldig, ik heb er niks mee te maken, ik ontken alles’, en later blijkt dat jij tóch net iets hebt gedaan, dan heeft dat hele statement geen kracht meer. Dan word je ook nog leugenachtig.”

‘Zég het dan meteen!’

Niet alleen aan de talkshowtafel van Beau, maar ook ver daarbuiten vragen mensen zich af waarom Marco de beschuldigingen niet in de stelligste woorden ontkent. Clarice: “Je vraagt je natuurlijk allemaal af: als je het niet gedaan hebt, zég het dan meteen!” Angela: “Dat is de gewone menselijke reactie daarop.”

En Patty Brard bij Shownieuws: “Wat ik frappant vind is dat hij eigenlijk uit de weg gaat of het nou daadwerkelijk gebeurd is ja of nee. Het is meer van: ‘Jongens, wie verspreidt deze onzin over mij?’, maar hij zegt niet duidelijk dat het een gelogen feit is. (…) Het gaat nu eigenlijk meer om de roddel die verspreid is. Is dat een tactische overweging?”

Marco ontkent alsnog

Na een tv-avond bomvol verwarring over het merkwaardige statement van Marco, komt zijn advocate Carry Knoops via De Telegraaf alsnóg met een ontkenning. Volgens haar is het ’voor een goed lezer evident’ dat iemand die onderzoek laat doen naar ’roddel’ en ’insinuaties’ deze nadrukkelijk ontkent.

Geert-Jan Knoops vult na de uitzending van Clarice bij Beau aan in de krant: “In onze praktijk hebben wij nog niet eerder meegemaakt dat iemand die ’schuldig’ zou zijn zelf om een onderzoek door het Openbaar Ministerie verzoekt.”

“Voor een ieder die het bericht nog steeds niet begrijpt..: dhr. Borsato ontkent dus de insinuaties.”

Showbizzhyena Yvonne Coldeweijer reageert: “Het is niet dat we niet begrepen. Het stond er niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marco Borsato naast twee advocaten vooral ook een pr-adviseur nodig heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen