Marco Borsato wil dat OM roddels onderzoekt: ‘Hij draait eromheen’

Marco Borsato heeft na een lange periode van aanhoudende geruchten éindelijk gereageerd op de roddels die over hem rondgaan. Hij heeft het OM benaderd om zelfstandig onderzoek te doen.

Marco Borsato en RTL Boulevard © RTL Boulevard

De geruchten over Marco Borsato zingen in de mediawereld al máánden rond, maar werden een paar weken geleden voor het eerst openbaar gemaakt door de online kijkcijferhit RoddelPraat. Hij zou zich volgens de geruchten schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag bij meisjes van 13 en 15 jaar oud. Een zeer heftige beschuldiging.

Statement van Marco

Nu heeft Marco een reactie uitgegeven via zijn advocaten Carry Knoops en Geert-Jan Knoops. De reactie kwam vanavond aan het eind van de uitzending binnen bij RTL Boulevard, dat het statement als breaking news behandelde. “Ik ga het gewoon voorlezen, het komt net bij ons binnen”, aldus Boulevard-presentator Luuk Ikink.

Het statement van Marco’s advocaten luidt als volgt: “Reeds medio 2020 is door de heer Marco Borsato aan Knoops’ Advocaten NV verzocht om een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes.”

Integriteit en reputatie

Het vervolg: “Tot dusverre heeft hij geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren. Gelet echter op de aanhoudende beschuldigingen en de toenemende aanvallen via en in de pers op zijn persoonlijke integriteit en reputatie, heeft het kantoor namens de heer Borsato recentelijk het Openbaar Ministerie benaderd met het verzoek om zelfstandig onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de bron van de insinuaties met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen.”

“Het verzochte onderzoek van het OM wordt door de heer Borsato afgewacht. Verdere mededelingen worden op dit moment niet gedaan.”

Luuk Ikink reageert

RTL Boulevard-ster Luuk vindt het goed dat Marco eindelijk met een reactie komt. “Wij hebben ons altijd afgevraagd waarom Marco daar nou niet op reageert. We hebben continu proberen te bellen, ook met het management van Marco. We kregen daar nooit een gehoor op en nu is er een bericht gekomen van Knoops Advocaten.”

Wat bedoelt Marco nou met zijn statement? “Ik neem aan dat hij bedoelt – een beetje door de advocatentaal heen lezend – dat hij gaat proberen om de mensen die hiermee begonnen zijn om dit te verspreiden, in dit geval is dat RoddelPraat, om die aan te klagen?”

Laster en smaad?

Advocate Clarice Stenger: “Ja en de bron inderdaad te achterhalen. Het lijkt een soort laster en smaad te gaan worden dan. Daarin haal je dus ook dat hij zelf blijkbaar dus ontkent wat er naar buiten komt. Dat zie ik er ook in, want anders kun je niet zo snel zeggen dat er sprake is van laster of smaad. Dat mensen opzettelijk jou kwaad proberen te doen.”

“Hij neemt een pro-actieve houding aan. Vaak hebben mensen zoiets van: ik ga wel wachten tot er iets naar mij toe gebeurt. Hij heeft nu dus toch de behoefte om dit statement te maken door het OM te verzoeken om achter de bronnen aan te gaan die dit nieuws naar buiten brengen, wat dus blijkbaar niet waar blijkt te zijn.”

Lang gewacht

Het is merkwaardig dat Marco zo lang gewacht heeft, vindt Luuk. “Zou het kunnen dat de advocaten hebben besloten van: ‘Reageer maar niet, wacht maar zo lang mogelijk met reageren.’ Wat zou het nut daarvan kunnen zijn? Het heeft hem voor mijn gevoel alleen maar schade berokkend.”

Clarice: “Het kan ook zijn dat die advocaat zegt: ‘Zwijg maar, wacht maar tot die storm overwaait en ze hebben het morgen wel weer over iets anders.’ Dat is nu niet zo, want het blijft maar aanhouden en dat heeft waarschijnlijk ook hiertoe geleid.”

Marco ontkent niet

Het vreemde is dat Marco de geruchten niet ontkent. Clarice: “Dan heb je natuurlijk ook nog het stuk waar iedereen naar op zoek is van: is het dan waar wat er gezegd wordt? Dat loopt er natuurlijk nog langs. Het kan ook zijn dat daar ook nog iets over naar buiten gaat komen, kan ik me voorstellen.”

Luuk: “Dat zegt hij hier dus niet letterlijk in dat het onzin is.”

Clarice: “Maar je gaat denk ik ook niet zo’n statement uitbrengen als je daarna gaat komen met: ‘Ik heb me wel schuldig gemaakt aan.’ Dat zou raar zijn.”

Luuk: “Ja, dat zou raar zijn.”

Bridget verbaasd

Bridget Maasland: “Maar waarom er dan zo lang is gewacht, begrijp ik dan nog steeds niet, want als je onschuldig bent, denk je natuurlijk eerder al: ik wil het van de daken schreeuwen, ik ben onschuldig, ik heb niks gedaan.”

Clarice: “Ik kan me wel voorstellen dat je denkt: ik zoek dekking, ik wacht wel, het gaat wel over, het gaat wel weg, er is te weinig, ik ga ze dat podium niet geven.”

Bridget: “Hoe lang kan dit nu gaan duren?”

Clarice: “Ik weet niet hoelang ze er al mee bezig zijn. Het OM is ook druk. Ik heb geen idee hoe lang dit gaat duren en of ze erachter komen.”

Uiteraard weten ook de advocaten van Marco dat het OM het heel erg druk heeft. Wellicht is deze beslissing genomen om tijd te kopen.

‘Hij draait eromheen!’

Tv-kenner Rob Goossens vindt het geen sterke reactie, laat hij weten via Twitter. “Marco zelf gaat dus niemand aanklagen, gaat ook nergens op reageren en moet hopen dat het OM hier tijd voor heeft. Ik denk nog steeds dat als hij onschuldig is, het sterker zou zijn om inhoudelijk de tegenaanval te zoeken.”

De tegenaanval zou dan beter zijn, aldus Rob. “Want de beschuldigingen zijn zo beschadigend dat ze zelfs als “roddel” (dixit Marco) al effect hebben op zijn carrière. Nu draait hij toch weer om die vraag, dé vraag, heen. En dit is precies wat Knoops en Borsato nu veroorzaken: de gedachte dat waar rook is, ook wel vuur zal zijn”

Veel vragen

Er resteren nog veel vragen. “Waarom zegt hij ineens alle optredens af?”, zegt de bekende tv-kijker Victor Hopman.

Rob: “En waarom heeft hij met Emma Heesters een ballade opgenomen voor de kerstdagen, terwijl ze dit helemaal geen tijd vinden voor ballades?”

Ene mevrouw Lianne uit Friesland: “En als Maxime al last had van de uitspraken van haar moeder, hoeveel last gaat Jada hier dan van krijgen? Zij begint net bij GTST. Arm kind.”

Rob: “Ik hoop voor zijn kinderen en voor Leontine dat ze zich hierbuiten houden. Denk dat ‘wij’ de strapatsen van Marco prima los kunnen zien van hen. Aannemende dat zij niks weten, uiteraard.”

En wat denkt Rob zelf? “Wat ik denk is niet zo boeiend. Beschuldigen moeten altijd serieus genomen worden, maar als het kan dan moet je die natuurlijk wel onderbouwen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marco Borsato reageert éindelijk op de roddels. Vindt u het raar dat hij ze niet glashard ontkent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen