Televizier krijgt forse kritiek van eigen columnist Carlo Boszhard

Carlo Boszhard uit in zijn wekelijkse Televizier-column forse kritiek op de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring. Hij is er namelijk gepikeerd over dat The Masked Singer niet is genomineerd.

Carlo Boszhard © RTL

De Kinderen van Ruinerwold, Een Huis Vol of Mocro Maffia zijn de drie programma’s die dit jaar strijden om de Gouden Televizier-Ring. En dat terwijl het Eurovisie Songfestival en The Masked Singer dit jaar als grote kanshebbers werden gezien. Volgens tv-kenner Angela de Jong bewijst dit dat de kijker behoefte heeft aan programma’s over het echte leven.

Slechte verliezer

Onzin, zegt Carlo Boszhard in zijn column in de Televizier. Volgens hem is de Televizier-stemmer namelijk niet representatief voor de tv-kijker. “Het is niet makkelijk voor mij om vraagtekens bij de gang van zaken te zetten. Ik schrijf voor Televizier, zit in The Masked Singer. Ik hoor mensen nu al zeggen: slechte verliezer. Maar ik doe het toch.”

Het is volgens de RTL 4-ster evident dat ‘de fanatiekste achterban en campagne wint’. “En niet het beste programma.” Ook wijst hij erop dat programma’s die recenter zijn uitgezonden meer kans maken dan programma’s die alweer een tijdje achter ons liggen, zoals The Masked Singer.

Carlo wil drie ringen

Carlo’s voornaamste kritiek is dat het nu appels met peren vergelijken zou zijn. Hij pleit ervoor om de Zilveren Televizier-Ster voor mannelijke en vrouwelijke tv-sterren samen te voegen, waardoor er ruimte ontstaat om de hoofdprijs, de Gouden Televizier-Ring, uit te breiden.

Voortaan wil Carlo namelijk drie gouden ringen laten uitreiken in plaats van één. Dat zou voor het eerst zijn in 58 jaar. “Je kunt het op inhoudelijke grond verdelen in de categorieën: Favoriete dramaserie, Favoriete docu en Favoriet amusement.”

Afspiegeling

Alleen zo is de Televizier-Ring volgens Carlo nog te redden. “De prijs heeft altijd symbool gestaan voor wat de kijker wil, maar wat ik hoop is dat de stemmer weer iets meer een afspiegeling van de kijker wordt.”

Nou ja, uiteindelijk hoopt Carlo natuurlijk vooral dat hij zélf weer eens een prijs mag komen ophalen. Wat is dat toch met die enorme behoefte van BN’ers om continu overal prijzen op te halen? Het kan echt wel een tandje minder met die onbegrensde ijdelheid.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Carlo Boszhard wil dat de Televizier-prijs na 57 jaar wordt opgesplitst in drie prijzen. Een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen