Patrick Lodiers reageert op onsmakelijke grap over Ron Fresen

Patrick Lodiers heeft geen moeite met de misplaatste grap die in zijn tv-flop Spaanders is gemaakt over Ron Fresen. Het betreft hier gewoon satire, zegt het BNNVARA-gezicht tegen Shownieuws.

Patrick Lodiers © Tom Cornelissen, BNNVARA

Ron Fresen heeft vorige week bekendgemaakt dat hij ongeneeslijk ziek is en vertrekt bij de NOS. Het leek Patrick Lodiers en zijn team leuk om daar afgelopen zaterdagavond een grap over te maken in zijn tv-programma Spaanders. In deze aflevering kroop cabaretier Erik van Muiswinkel in de huid van mediamiljardair John de Mol.

Grap over Ron Fresen

Erik als John: “Kerngezonde mensen zijn voor de gemiddelde tv-kijker totaal oninteressant. Moet jij eens opletten wat er de komende tijd gaat gebeuren met de kijkcijfers van het NOS Journaal. Afgelopen week werd bekend dat Ron Fresen terminaal ziek is. Nou, heel vervelend, maar hij blijft de komende maanden nog doorwerken. Dat is een meesterzet!”

Het typetje vervolgde: “Dan ga je toch elke dag even kijken of Ron er nog staat! Waar of niet? Dat klinkt heel hard, maar bijna doodgaan is altijd goed voor de kijkcijfers. Vandaar dat we rond Johnny ook bezig zijn om iets op te bouwen rond dat thema.”

Ongepaste grap

Er is veel kritiek op deze ongepaste grap. Ook de sterren van Shownieuws kunnen er niet om lachen. “Erik is natuurlijk een grote naam in de cabaretwereld en destijds met Kopspijkers was hij een van de kopstukken, vond ik wel. Maar nu zie je dat hij toch ook maar afhankelijk is van de tekstschrijvers van de programma’s waar hij in zit”, zegt Evert Santegoeds.

Collega William Rutten: “Maar wat een slechte imitatie ook! Dat is gewoon Erik van Muiswinkel die Erik van Muiswinkel doet.”

Respect voor Ron

En Frits Huffnagel: “Ik vind meestal de imitaties van Erik van Muiswinkel heel geestig, maar ik ben met jou eens dat deze helemaal niet goed is. Maar ik vind die grappen over Ron Fresen eigenlijk ook onsmakelijk. Dat is geen cabaret meer.”

Zo praat je niet over Ron Fresen, vindt Evert. “Alleen maar respect voor Ron Fresen, die dat het afgelopen jaar in zijn eentje verhapstukt heeft en het aan niemand heeft verteld en gewoon doorgewerkt heeft.

Patrick reageert

Wat vindt Patrick van de ontstane commotie over deze misplaatste grap? Shownieuws heeft de presentator gebeld, maar die was niet heel erg spraakzaam.

Evert: “Die noemt het cabaret. Daar heeft hij op zich een punt. Dan kun je je later afvragen of het leuk is of niet, maar dat hebben we hem niet meer kunnen vragen, want toen hij zei ‘het is cabaret’, hing hij ook meteen op.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen