Arjen Lubach zwaait op A6 altijd naar de olifanten van Almere

Arjen Lubach zwaait onderweg van zijn luxeboerderij in het Friese Oudehorne naar de tv-studio in Amsterdam altijd naar de olifanten langs de A6 bij Almere. “Dat is een dwangneurose.”

Arjen Lubach © Omroep MAX

Bij het knooppunt Almere, waar de snelwegen A6 en A27 samenkomen, staat het kunstwerk De Olifanten van Almere, een schepping van kunstenaar Tom Claassen. Het gaat om vijf olifanten van 11 meter lang en 7 meter hoog, onder andere gemaakt van spuitbeton. Arjen Lubach heeft een bijzondere band met deze betonnen beesten.

Zwaaien naar olifanten

Elke keer als Arjen in de auto zit van Friesland naar de tv-studio in Amsterdam, begint hij uitbundig te zwaaien als hij het knooppunt Almere bereikt. “Ik heb altijd als ik op de A6 rij van Friesland naar Amsterdam en dan langs die olifanten bij Almere rij – het zijn er 5 – dat ik naar die olifanten moet zwaaien, omdat ik anders een ongeluk krijg.”

Heel erg merkwaardig. Sinds wanneer heeft hij dat? “Dat heb ik sinds ik 22 ben ofzo. Dat is een dwangneurose. Volledig irrationeel, maar toch doe ik het. Ik zwaai altijd naar die olifanten, ja. Misschien vallen er nu allemaal kwartjes bij automobilisten die een of andere gek naar olifanten heeft zien zwaaien. Dat was ik”, zegt hij in Sterren op het Doek.

Irrationeel

Arjen kan er goed mee leven. “Ik permitteer me tegenwoordig soms ook wel wat irrationaliteit. Niet omdat ik denk dat er iets achter zit, maar meer omdat je jezelf kunt trakteren op iets irrationeel.”

De bekendste tv-ster met dwangneuroses is Matthijs van Nieuwkerk, die ook ergens in een boerderij woont. De DWDD-beroemdheid heeft de olifanten die langs de snelweg in Almere staan nog nooit gezien. Hij heeft namelijk last van snelwegangst.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Arjen Lubach zwaait altijd naar olifanten van spuitbeton. Zorgwekkend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen