Nielson slaat terug naar Angela de Jong: ‘Waarom bestaat haar baan?’

Nielson laat de buitengewoon felle kritiek van Angela de Jong niet onbeantwoord aan zich voorbijgaan. De 31-jarige zanger vraagt zich namelijk hardop af waarom haar baan überhaupt bestaat.

Nielson en Angela de Jong © SBS, NPO

Het tv-optreden van Nielson in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol heeft een kritische column van Angela de Jong opgeleverd. De zanger vertelde in het programma waarom hij zich niet laat vaccineren en zijn argumentatie was nou niet bepaald een wetenschappelijk hoogstandje. Een sukkel, vindt Angela hem.

Nielson weigert vaccin

Nielson heeft, in tegenstelling tot zijn vriendin, geen zin in een vaccin. “Ja, ik vind het gewoon lastig, of zo. Dat mensen nu een QR-code moeten laten zien om naar mij te komen kijken. Dat vind ik nogal wat. Dat je moet bewijzen bij de deur: hé, ik ben gevaccineerd.”

“En als je dat dus niet bent, dat je een test moet doen voor je naar binnen mag. Ja, ik weet niet, man. Dan voelt het toch een beetje alsof er consequenties hangen aan je besluiten.”

Angela slacht hem af

Angela laat in haar column geen spaan heel van Nielson. “Ja, man. Het moet toch niet gekker worden. Dat er consequenties zitten aan je besluiten. Tsss, het idee alleen al. Dat zou toch een ramp zijn.”

“Stel nou dat je een verpleegkundige bent, die zich dagelijks een liesbreuk tilt op de ic aan lieden zoals Nielson, die meenden dat het virus hen niet kon treffen. (…) Of stel dat je een jonge Nielson-fan bent, met een vader met kanker die al maanden op een operatie wacht. Dan heb je toch helemaal geen zin om een QR-code te laten zien bij de deur?”

Zanger reageert

Die cynische column van Angela kan Nielson totáál niet waarderen. Hij vindt haar een volledig non-figuur en begrijpt niet waarom haar functie überhaupt bestaat.

De boze Nielson op Twitter: “Ik heb een tijdje geleden een hoop tweets verwijderd, maar kwam net tot de ontdekking dat ik perongeluk een belangrijke heb verwijderd. Dus bij deze even opnieuw: waarom bestaat de baan van Angela de Jonge?”

Respectvol gesprek

Nielson voegt toe: “Paar dagen later en ver afgedwaald van mijn punt, mede dankzij Angela de Jonge, die echt hele andere dingen heeft gezien bij HLF8 dan ik eergisteren. Kijk het respectvolle gesprek vooral eens terug en lees daarna haar column nog eens.”

“Anyway, het gesprek gaat nu vooral weer over wél/niet vaccineren. Maar ik vind dat iedereen dat zelf mag weten en wilde juist de focus op de coronapas die inmiddels is ingevoerd. Want die heeft de potentie om ál onze levens ingrijpend te veranderen.”

“Oh ja, was getekend, Denker des Vaderlands, prof. dr. Nielson. (aldus Angela de Jonge)”

Tweet

De bewuste tweet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u team-Angela de Jong of team-Nielson?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen