Frits Barend begrijpt bij HLF8 niets van vaccinkritische Nielson

Frits Barend heeft gisteren in de talkshow HLF8 onbegrip getoond voor het besluit van mede-talkshowgast Nielson om zich niet te laten vaccineren tegen corona. “Je krijgt ook reisvaccinaties!”

Frits Barend en Nielson © HLF8

Na Frans Bauer die in de talkshow Humberto onder vuur lag omdat hij zijn vaccinatiestatus niet wilde prijsgeven, is het ditmaal Nielson die de klos is. De zanger zat gisteren in de Johnny de Mol-talkshow HLF8 en stuitte daar op onbegrip van Frits Barend voor het feit dat hij zich niet heeft laten vaccineren.

Nielson boos

Nielson ergert zich er net als collega-artiesten als Hans Teeuwen, Jandino Asporaat en Tim Douwsma aan dat we in een QR-samenleving belanden. “Dat mensen nu een QR-code moeten laten zien om naar mij te komen kijken, dat vind ik nogal wat. Dat je bij de deur moet bewijzen dat je gevaccineerd bent.”

Medegast Frits Barend: “Maar als we daarmee nou veilig kunnen leven? Dan is het toch niet zo erg om te vragen om je te laten inenten? Als je wél corona hebt, dan kun je 500 man besmetten in die zaal.”

Meningen verdeeld

Nielson: “Het is dus de vraag wat je verstaat onder veiligheid en daarover zijn de meningen heel erg verdeeld.”

Frits: “Nou, Sjaak (Zwart, die ook aan tafel zat, red.) en ik zijn het erover eens.”

Nielson: “Ja, maar jullie zitten natuurlijk ook in een andere leeftijdscategorie dan ik, dus waarschijnlijk zijn onze percepties daarvan ook niet helemaal hetzelfde.”

Frits: “Ja, maar onze kinderen zijn ook ingeënt en die voelen zich er heel prettig bij. Zo erg is het toch niet? Het is toch niet dat je gedwongen wordt?”

Niet gevaccineerd

Nielson: “Indirect is dat wel zo. Voor de duidelijkheid: ik ben geen politicus of viroloog, maar een mens dat kijkt wat er gebeurt en iets vindt. Mijn eigen vrouw is gevaccineerd en ik niet bijvoorbeeld. We hebben daar natuurlijk verschillende gesprekken over gehad. We praten er gewoon over en zij voelde zich er meer senang bij om het wél te doen.”

Waarom laat hij zich niet vaccineren? “Ik ben een gezonde jongen van 31 jaar en gebruik gewoon mijn gezonde verstand. Als ik me niet goed voel blijf ik thuis en als ik verschijnselen heb doe ik een test.”

Rood licht

Frits vindt het maar vreemd. “Als je naar Zuid-Amerika of Zuid-Afrika reist of naar de tropen, dan krijg je ook een injectie.”

Nielson: “Jazeker, het verschil is dat ik hier woon. Ik kan ervoor kiezen om niet naar Zuid-Afrika te reizen.”

Frits: “We spreken ook af dat we stoppen voor rood licht, maar daar dwing ik je ook niet toe.”

Daarop gaf Nielson aan de discussie niet op de spits te willen drijven. De hele uitzending kunt u hier bekijken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u er begrip voor dat Nielson zich niet laat vaccineren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen