Luuk Ikink ontdekt: ‘Story-recept Sonja Bakker ook al gejat!’

Luuk Ikink heeft ontdekt dat de recepten die Sonja Bakker wekelijks in het tijdschrift Story deelt ook niet bepaald origineel zijn. “Het is gewoon bijna dezelfde artisjokkensalade!”

Sonja Bakker en Luuk Ikink © YouTube, RTL

Sonja Bakker ligt onder vuur, omdat RTL Boulevard heeft onthuld dat ze talloze recepten heeft gejat van andere kokende mevrouwen. Zelf bezweert ze dat het alleen is misgegaan op haar social media, maar volgens Luuk Ikink is dat niet helemaal waar. Hij heeft namelijk Sonja’s recepten in de Story onder de loep genomen.

Plagiaatsalade

Deze week staat Sonja in de Story met een recept voor een Italiaanse artisjokkensalade voor vier personen. Hiervoor zijn 200 gram artisjokharten, 125 gram trostomaatjes, 150 gram rucola, 60 gram geroosterde paprika’s, 200 gram goudsalami en 2 rode uitjes nodig. Daar bovenop komt dan nog een dressing.

Luuk is gelijk aan het googelen geslagen en ontdekte dat dit recept óók al bestaat. “Toevallig stond er vandaag in de Story nog weer een recept van Sonja Bakker, namelijk een artisjokkensalade. Dan ga je zoeken op artisjokkensalade en dan kom je bijna precies hetzelfde tegen. Er is dan alleen wat salami toegevoegd.”

Pikant

Albert Verlinde vindt het een pikante ontdekking. “Deze is pikant, want vorige week heeft Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker gezegd: ‘Nee, ze heeft ons beloofd dat alle recepten origineel zijn.’ Ik ben dus heel benieuwd wat daar gebeurt. Dat is ook spannend voor Story.”

Het zal de Story bovendien niet lekker zitten dat Sonja haar eerste interview over de plagiaatrel aan concurrent Privé heeft gegeven, aldus Albert. “Ik denk dat Sonja aangesproken wordt dat ze haar verhaal bij de Privé doet en niet bij de Story. Ik denk dat de vloer heet wordt onder haar voeten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u achteraf gezien dat Sonja Bakker haar miljoenen te danken heeft aan leugens en bedrog?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen