Mart Hoogkamer aangevallen bij Eva Jinek om ‘debiele’ zomerhit

De populaire volkszanger Mart Hoogkamer werd gisteren in de talkshow van Eva Jinek aangevallen door de bekende oud-ziekenhuisdirecteur Marcel Levi. Hij vindt zijn zomerhit ‘debiel’.

Marcel Levi en Mart Hoogkamer © Jinek

Marcel Levi, die in de coronatijd een bekende Nederlander is geworden, heeft vorige week in Het Parool een vernietigende column geschreven over Mart Hoogkamer en zijn zomerhit Ik Ga Zwemmen (in Bacardi Lemon). Hij ziet het als hét bewijs dat de kwaliteit van het Nederlandse basisonderwijs achteruit is gegaan.

Debilisering

De sympathieke Mart wordt in het stukje echt he-le-maal afgemaakt door Marcel. “Ik kon in eerste instantie niet eens verstaan wat door deze nieuwe door totaal gebrek aan gewicht omhoog gevallen volkszanger Mart Hoogkamer gezongen werd”, schrijft hij bijvoorbeeld. En: “De debilisering van ons land en het faillissement van taal is hiermee compleet.”

Het is van het allerlaagste niveau, vindt Marcel. “Het refrein van dit fantastische liedje luidt: ‘Ik ga zwemmen, in Bacardi Limón’. Luid meegekweeld door een setje half aangeschoten pubers die zich presenteren alsof ze bij elkaar opgeteld minder IQ hebben dan een kwart komkommer.”

Marcel vs Mart

Toen Marcel die column schreef, had hij ongetwijfeld nooit verwacht dat hij een week later op een meter afstand live een optreden van Mart Hoogkamer zou bijwonen. Ze waren gisteren namelijk allebei te gast in de talkshow van Eva Jinek.

De talkshowkoningin van RTL 4 kon er niet onderuit: “Marcel, ik moet het toch vragen. Je hebt een column geschreven over de tekst van Mart z’n lied. Je was er, zal ik zeggen, kritisch over. Is dat een goede omschrijving?”

Niet inspirerend

Marcel: “Nou ja, laat ik het gelijk zeggen: het is een superleuk melodietje en als ik op mijn racefiets zit, dan neurie ik het ook stilletjes in mezelf, maar de tekst is niet zo inspirerend als ik heel eerlijk ben.”

Mart lachend: “Ik vind hem wel goed hoor.”

Medegast Albert Verlinde: “Ik vind hem ook goed hoor. Wat ik oprecht ook leuk vind, is dat die tekst nergens op lijkt. Het is origineel. Daarom kun jij hem misschien moeilijk plaatsen.”

Dode mussen

Marcel: “Ja, nou ja… Mart, je moet me corrigeren als ik het verkeerd zeg, maar ‘ik wil je kussen tussen de fusten’ en ‘o, er zijn dode mussen’, dat inspireert mij niet. (…) Die dode mussen begreep ik gewoon niet. Ik snap het waarschijnlijk gewoon niet.”

Mart: “Nee, ik denk dat dat het dan is.”

Bij de opgewekte en vrolijke Mart viel de zure mening van Marcel eigenlijk volledig in het niet. Aan het eind van de uitzending van Jinek trad Mart op en na afloop kon Marcel niet anders dan hem een welverdiend schouderklopje geven.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marcel Levi walgt van Mart Hoogkamer. U ook?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen