Bridget Maasland voor het eerst los op André Hazes jr.: ‘Leugenaar!’

Bridget Maasland doet anderhalf jaar na de breuk met André Hazes jr. voor het eerst een boekje open over hun stormachtige affaire. Ze zet hem in een groot interview neer als leugenachtige egoïst.

André Hazes jr. en Bridget Maasland © SBS, RTL

André Hazes jr. verliet eind 2019 de moeder van zijn kind om een affaire aan te gaan met Bridget Maasland. Samen belandden ze in een enorme mediastorm, waarbij vooral Bridget het moest ontgelden. Ze werd neergezet als een homewrecker. Uiteindelijk werd ook Bridget op een ranzige wijze gedumpt door André.

Liegende André

Nog nooit eerder heeft Bridget zich uitgebreid laten interviewen over de gebeurtenissen, maar nu blikt ze in de podcast Dit Komt Nooit Meer Goed maar liefst drie kwartier (!) lang terug op de geruchtmakende affaire. De hoogtepunten? Ze stelt dat André heeft gelogen, ze verwijt hem egoïsme en ze bekent tegenwoordig te gniffelen om al zijn misstappen.

Bridget begint bij het begin: toen ze aanpapte met André, deed hij volgens haar net alsof hij vrijgezel was. Dat was zijn eerste leugen, vertelt ze. “Ik was toch wel een soort van voorgelogen dat hij vrijgezel was en vrij in het leven stond. Door hemzelf. Dat was allemaal prima, maar toen bleek gaandeweg dat het niet zo was.”

Insta-verslaafd

Tijdens hun relatie kregen André en Bridget veel kritiek, omdat ze hun verliefdheid zo etaleerden op Instagram, terwijl Monique Westenberg huilend thuis zat. Het was met name André die socialmediaverslaafd was, aldus Bridget. “Ik was niet degene die zo heel veel deelde, maar daar werd ik op afgerekend.”

Ze vervolgt: “Uiteindelijk heb ik me daar wel in mee laten slepen, absoluut. Als hij dan weer iets deed, dan dacht ik: oh, dat kan blijkbaar. Op een gegeven moment had ik ook zijn code om dingen weg te halen. Ik dacht: waarom, hij is toch een vrij man, waarom mogen wij niet zijn wie we zijn?”

Curaçao

Vlak na een vakantie op Curaçao eindigde de affaire. André papte daar namelijk weer aan met zijn ex Monique. “Hij ging naar Curaçao voor een optreden en had gevraagd of ik ook langs wilde komen. Echt maar voor drie dagen ook. Met je verliefde kop doe je dat dan ook nog, drie dagen heen en weer naar Curaçao in je drukke schema.”

Bridget wist niet dat André daar stiekem weer aan zijn ex Monique zat te frunniken, vertelt ze. “Toen ik terugkwam bleek hij eigenlijk op het eiland ook alweer met zijn ex te zijn. Dat wist dus ook iedereen blijkbaar en ik niet. Ik zag het eigenlijk in de krant. Ja, en op social media. Dat was best wel naar.”

Track record

Pas na terugkeer kwam Bridget erachter dat André vreemd was gegaan met Monique. “We zijn gewoon samen teruggevlogen, er was niets aan de hand en toen zag ik dat. Dat was best wel wauw ja. Niet zo lang daarvoor was ik ten huwelijk gevraagd. Ik was ook verliefd en dacht niet meer helder na, dat is ook zeker waar.”

“Ik heb me veel te veel mee laten slepen. Ik had best wel kunnen bedenken, vanwege z’n track record, dat hij het allemaal niet zo nauw neemt. Misschien heeft hij ook niet de beste voorbeelden gehad in zijn leven.”

Egoïst

Heeft ze het André kwalijk genomen? “Ja, natuurlijk. Hij is eigenlijk nooit voor me opgekomen en heeft het allemaal zo gelaten, want dat was het beste voor hemzelf. Het is ook een bepaalde onvolwassenheid. Ik dacht: misschien moet dat nog groeien. Maar misschien gaat het er ook nooit komen, dat kan natuurlijk ook.”

André die alleen doet wat het beste is voor hemzelf: daarmee zegt Bridget natuurlijk keihard dat ze hem een enorme egoïst vindt. “Ik was wel teleurgesteld dat hij je zó op een voetstuk kan zetten en daarna zó over je heen kan lopen. Dat vond ik wel moeilijk.”

Gniffelend

Inmiddels weten we allemaal dat André wéér is vreemdgegaan: zijn nieuwste project is Sarah van Soelen. Bridget: “Sit, back and relax en dan doet de rest zijn werk wel voor je. Ik bedoel: hij heeft natuurlijk best wel wat misstappen begaan in de tijd erna, dus iedereen kon zijn mening een beetje bijstellen en dat heb ik niet hoeven doen.”

Hoe kijkt ze nu naar André’s liefdesleven? “Ja, gniffelend natuurlijk. Het zou ook raar zijn als dat niet zo zou zijn, maar ik gun het niemand hoor. Het is niet dat ik iemand uitlach van: oh, gelukkig, dan heeft zij dat ook. Helemaal niet.”

Is ze André ooit nog tegengekomen? “Nee, nooit, maar dat kwam ook door een pandemie natuurlijk.”

Podcast

Het hele onthullende interview met Bridget luistert u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen