Na agressie bij The Voice of Holland: Ali B laat zwarte kant zien

Niets is wat het lijkt in de showbizzwereld en ogenschijnlijk sympathieke BN’ers zijn achter de schermen soms ware monsters. The Voice of Holland-ster Ali B gaat die zwarte kant nu laten zien.

Ali B © Videoland

Veel BN’ers spelen een soort typetje als de camera aanstaat. Zo doet Erica Terpstra altijd net alsof ze heel positief is terwijl ze achter de schermen extreem chagrijnig is en is Ali B de zelfbenoemde ‘knuffelmarokkaan’ die begint te vloeken en te tieren als het lampje van de camera uitdooft.

Agressieve Ali

Ali B werd in januari ernstig in verlegenheid gebracht toen er beelden uitlekten waarop hij als een soort bajesklant loopt te vloeken en te schreeuwen bij The Voice of Holland. Was dit een incident? Nee, aldus Johan Derksen. Volgens hem is in Hilversum algemeen bekend dat de rapper in het echt aan agressieveling is.

Het lijkt erop dat Ali B nu eindelijk eerlijk gaat zijn en wel in een vierdelige documentaireserie op Videoland. De serie geeft een ‘uniek kijkje’ in zijn leven vol verslavingen en geweld. Ook collega’s als Marco Borsato, Boef, Waylon en Brace, stuk voor stuk eveneens controversiële mannen, komen aan het woord.

Zwarte kant

Voor het eerst gaat Ali zijn zwarte kant laten zien, vertelt hij op Instagram. “Ik loop al mijn hele leven met een heel zwaar hart. Ik vind het niet relaxed om erover te praten, ook al weet ik inmiddels dat het goed is om dingen niet alleen te doen. Het delen ervan is al zo vaak misgegaan, waardoor ik weer het gevoel krijg dat ik beter alles zelf kan doen.”

“Zelfs bij deze post twijfel ik. Die vrolijke opgewekte knuffelmarokkaan heeft een heel zwaar hart. Wat triest eigenlijk denk ik. Hij is net een stereotype clown. Lachen op het podium en huilen in de coulisse… Wie the f### zit daar op te wachten? Echter is het verschil met de stereotype clown, dat wanneer ik lach en opgewekt ben, dat is omdat IK dat wil en niet omdat het moet.”

Huilende rapper

Ali huilt heel vaak. “Wanneer ik in mijn eentje huil, huil ik bij God. Dus helemaal alleen ben ik eigenlijk niet. Één ding is zeker, er speelt zich veel meer af in mijn leven dan de meeste van jullie weten. Net als dat bij jullie waarschijnlijk het geval is.”

“Ik roep al bijna 20 jaar dat het belangrijkste resultaat van mijn carrière is dat ik volledig mijzelf mag zijn. Waar ik achter ben gekomen is dat ik maar een deel van mezelf mag zijn… In deze docu laat ik het andere deel zien. Het donkere deel, het imperfecte deel, het misschien zelfs foute deel maar in ieder geval het menselijke deel…”

Ali Bouali

De vierdelige documentaireserie ‘Ali Bouali’ is vanaf 16 oktober, de dag dat Ali veertig wordt, in zijn geheel te zien bij Videoland. Het ‘rauwe, persoonlijke portret’ is geregisseerd door Mark Leene en geproduceerd door NewBe in samenwerking met SPEC. Dat is het managementbureau van Ali.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zit u te wachten op deze documentaireserie over Ali B?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen