Talitha Muusse faliekant tegen vaccineren van kinderen: ‘Zo erg’

Talitha Muusse, die een BN’er is geworden door haar kortstondige presentatie van Op1, is faliekant tegen het vaccineren van kinderen tegen het coronavirus. “Ik vind dit zo erg 😣”, zegt ze op Twitter.

Talitha Muusse © Op1

Onder druk van de besmettelijkere deltavariant adviseren kinderartsen om kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar te vaccineren tegen het coronavirus, schrijft Het Parool. Vreselijk, vindt Talitha Muusse dat. “Ik vind dit zo erg 😣”, twittert de 30-jarige presentatrice.

Talitha oneens

Story-sterjournalist Nick Dijkman verbaast zich over dit bericht van Talitha. “Wat is erg aan om kinderen te beschermen tegen (het verspreiden van) een virus?”, werpt hij tegen.

Talitha daarop: “Je beschermt de kinderen niet, die ondervinden verwaarloosbaar klachten van COVID-19. Ze kunnen het doorgeven, sure, maar daarom heeft de rest van Nederland een vaccin… Daarnaast kunnen kinderen hier niet zelf over beslissen, dit is druk vanuit scholen, ouders etc. Terwijl de langetermijneffecten onbekend zijn..”

Gezond lichaam

Talitha vervolgt: “Een vaccin is bedoeld jezelf te beschermen tegen het krijgen van een ziekte niet om een aandeel te leveren in het beperken van de transmissie…”

Ongelooflijk, vindt Nick het. “Dat is de egoistische gedachte. Ik ben kennelijk wat socialer ingesteld en hoop dat we hier met z’n allen vanaf kunnen komen. Dat kan door iedereen te vaccineren.”

Talitha: “Zelfbeschikking heet dat. Een recht waar kinderen en jongeren maar beperkt gebruikt van kunnen maken onder deze druk. Wie gaat er solidair met ze zijn als op de lange termijn gezondheidsklachten optreden? Het risico ligt bij jezelf bij het nemen van dit vaccin. Je kan niet eens iemand aansprakelijk stellen mocht je lange termijn klachten ontwikkelen.”

Geen flauwe idee

Mathijs, een andere twitteraar, verbaast zich over Talitha: “Je hebt geen flauw idee waar je het over hebt? De lange termijn effecten van Covid zijn net zo min (eigenlijk minder) bekend dan de lange termijn effecten van een vaccin? En vaccinatiecampagne’s zijn er NOU JUIST op gericht om zoveel mogelijk immuniteit te creëren.”

Talitha daarop: “Ja dat is zo, alleen je ziet dat kinderen echt heel erg weinig ernstigste klachten krijgen van COVID-19… Zou op lange termijn anders kunnen zijn inderdaad. Maar op basis van wat nu bekend is, liever dat risico lopen dan van een vaccin dat je aan een gezond lichaam geeft.”

Twitter-discussie

De Twitter-discussie leest u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen