Eva Jinek heeft dwangmatige gedachten: ‘Over mijn trapleuning’

RTL 4-ster Eva Jinek heeft last van dwangmatige gedachten. Ze kan zich bijvoorbeeld erg drukmaken over de hygiënische status van de onderkant van haar trapleuning. “Dat kan dan heel groot lijken.”

Lize Korpershoek en Eva Jinek © YouTube

Eva Jinek verveelt zich zó erg tijdens haar zes maanden durende megavakantie dat ze maar wat kwebbelfilmpjes is op gaan nemen met Lize Korpershoek, de vriendin van Tim Hofman. De dames bespreken hierin allerlei probleempjes die vrouwen hebben als ze de hele dag thuis zitten.

Onderkant trapleuning

Ditmaal is Eva openhartig over haar psychologische toestand. “Als ik op mijn best ben kan ik heel goed prioriteren: dit is belangrijk en dit niet. Als ik dat minder goed heb, om wat voor reden dan ook, als ik bijvoorbeeld langdurig gestresst ben of weinig geslapen heb, dan zie ik de horizon niet meer zo goed. Dan ben ik niet zo goed meer in prioriteren.”

En dan? “Dan kan iets wat heel klein is en onbelangrijk heel groot lijken. Ik heb voor mezelf een naam daarvoor als ik weer iets begin te doen en dat is ‘de onderkant van de trapleuning’. Dat je denkt dat die schoon moet zijn, want anders is je huis niet op orde.”

Dwangmatige gedachte

Het stoort Eva enorm dat ze dat denkt. “Zo’n dwangmatige gedachte over iets waarvan als je het objectief van een afstand bekijkt totáál niet belangrijk is. No one cares of de onderkant van je trapleuning gedaan is. Dit heb ik gejat hoor, ik heb het ergens gelezen en toen dacht ik: wat goed, dit is nou echt iets waar ik heel erg mee bezig kan zijn.”

“Van: oh de visite komt over vijftien minuten en ik heb nog niet de onderkant van de trapleuning gedaan. Als ik een stap naar achter kan doen, dan zou je denken: ik heb eten in huis, ik heb drinken, ik heb leuke mensen uitgenodigd, mijn haar is gewassen, ik heb deo opgedaan.”

Fietslampje

Wellicht kunnen Eva en Lize volgende keer een kwebbelfilmpje opnemen met Wendy van Dijk. Die heeft namelijk enorm goede tips op het gebied van prioriteren en tijd voor jezelf nemen.

De psycholoog van Wendy heeft haar bijvoorbeeld geadviseerd om rond te gaan lopen met fietslampjes om haar nek als ze het even niet meer trekt. “Hij zei: ‘Je kunt ook een fietslampje omhangen en dat lampje even aandoen.’ Dan is het me-time.”

Nou, de cast voor de tv-versie van One Flew Over the Cuckoo’s Nest is alvast compleet.

Fragment

De kwebbelende Lize en Eva:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek vult haar dagen nu met wat gekwebbel in de ruimte. Duurt haar vakantie te lang?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen