Limburg overstroomt, koning aan de ouzo: verhit debat in Shownieuws

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn gisteren naar hun vakantievilla in Griekenland gevlogen, terwijl zich in Limburg een ramp voltrekt. Het leidde gisteren tot discussie in Shownieuws.

Shownieuws © Shownieuws

Het is overduidelijk dat de koninklijke familie niet kon wachten tot ze éindelijk weer naar Griekenland mochten: ze zijn gisteren in allerijl vertrokken naar hun vakantievilla. Eén dag na het overlijden van Peter R. de Vries en nog tijdens de overstromingen die Limburg zwaar treffen. Is dit wel het juiste moment om dan in Griekenland aan de ouzo te gaan?

‘Is dit het juiste moment?’

Weekend-baas Bart Ettekoven en muziekkenner Ronald Molendijk vinden van niet. Zij zorgden gisteren voor een verhit debat in het tv-programma Shownieuws. “Is dit het moment om als koning te zeggen: joh, doei, we zijn even een paar weken op vakantie?”, vroeg Bart aan royaltyfan Sandra Schuurhof, die aan de andere kant van de desk zat.

Sandra ‘RVD’ Schuurhof sprong volop in de bres voor het koningspaar. “Ja, hij is gisteren naar Limburg gegaan en hij kan natuurlijk op elk moment terugvliegen als de situatie daar uiteindelijk uit de hand gaat lopen.”

Ronald: “Het is op dit moment heel erg uit de hand aan het lopen. Er moeten ziekenhuizen…”

Sandra: “Ja, maar Rutte is er nu vanavond geweest. Wat had je dan gewild? Had hij nog een keer moeten gaan?”

Zwaaien naar Limburg

Ronald: “Die koning is toch de koning van ons allemaal? Van heel Nederland? Toch niet alleen van alles dat in Noord-Holland leeft? Hoezo vliegt hij over Limburg, zwaait hij naar beneden en gaat hij gewoon naar Griekenland? Ik vind het gewoon onbetamelijk dat die man nu weggaat.”

Bart: “Vind jij het handig met de herfstvakantie in ons achterhoofd?” Terwijl de gewone burger thuis moest blijven vanwege de coronalockdown, ging de koninklijke familie toen vrolijk op vakantie naar Griekenland.

Sandra boos: “Dat was een heel andere situatie! Dat moet je er wel eerlijk bij zeggen! Echt een totaal situatie! Totaal anders. Kom op, Bart!”

‘Hij is niet in Australië!!!’

Bart: “Is het handig om op het moment dat de noodtoestand in je land wordt afgeroepen op vakantie te gaan?”

Sandra nog bozer: “Hij is niet in Australië! Hij is binnen twee uur weer terug.”

VVD-prominent Frits Huffnagel: “Er is voor hen geen noodzaak in het land te blijven.”

Ronald: “Wat is dan wél een noodzaak? Als er duizend mensen doodgaan? Is er een lijstje?”

Frits: “Misschien dat dat wel een situatie zou zijn.”

Kwestie van smaak

Ronald: “Het is toch een kwestie van smaak? Er is toch wel iemand bij een koningshuis die zich realiseert: oké, net iemand vermoord, niet handig. Er spoelt een heel stuk land weg, mensen zijn hun huis kwijt. Weet je wat? Het persmoment doen we volgende week dinsdag. Gewoon even een paar dagen extra. Ze hebben een eigen vliegtuig, dat hebben we ook afgetikt met z’n allen, en hij kan gaan of staan waar ze willen.”

Sandra: “Hij gaat naar een geel land en iedereen gaat nu op vakantie!”

Ronald: “Helemaal niet! De mensen die nu uit hun huis in Limburg moeten, die gaan echt niet op vakantie.”

Sandra: “Nee, die niet.”

Ronald: “En die doen er niet toe?”

Sandra: “Nee, dat ZEG ik helemaal niet!”

KIJK.nl

Shownieuws kunt u terugzien op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen