Pijnlijk: André Hazes jr. bij de enkels afgezaagd in RTL Boulevard

Het imago van André Hazes jr. lijkt vrijwel niet meer te redden. Ook in het gezaghebbende RTL Boulevard werd de volkszanger gisteren compléét bij de enkels afgezaagd. “Hij maakt Monique zwart.”

Rob Goossens en André Hazes jr. © RTL Boulevard

André heeft veel vrienden in de showbizz, maar daarbuiten wordt hij door vrijwel iedereen uitgekotst. De mensen vinden zijn narcistische gedrag niet te pruimen en veroordelen de manier waarop hij omgaat met de moeder van zijn kind, Monique Westenberg. RTL Boulevard was gisteren ongewoon fel over de volkszanger.

‘Dit lijkt wel een grap’

De uitzending van RTL Boulevard werd geopend met André, omdat hij het nieuwe liedje Kleine Grote Vriend heeft uitgebracht. Hierin zingt hij over het voor de tweede keer verlaten van zijn gezin. “Van nu af aan ga jij mij minder zien”, zingt hij over zijn zoontje. En: “Die ruzies, vriend, ik wil ze niet voor jou, dus ik ga nu weg.” Zie hier de songtekst.

Het is gewoon misselijk, vindt showdeskundige Rob Goossens. “Ik moet heel eerlijk zeggen: toen ik het hoorde, dacht ik dat het een grap was. André Hazes is degene die Privé heeft aangeklaagd omdat ze foto’s van zijn zoontje lieten zien. En wat doet hij nu het uit is met de moeder van zijn zoontje? Hij zet zijn kind in om toch weer een wit voetje te halen bij het grote publiek. Dat vind ik echt heel raar.”

Monique zwartgemaakt

Monique wordt in het liedje zwartgemaakt, vindt Rob. “Als je dan ook die tekst leest, dan zitten er toch impliciet wat verwijten in aan het adres van Monique. Hij zegt ook impliciet: ‘Er is meer gebeurd, maar ik ga het niet vertellen, want ik ben een nette man.’ Daar komt het eigenlijk een beetje op neer. Dan denk ik ook: vertel het of vertel het niet.”

“Nu laat hij ook een beetje de indruk ontstaan dat Monique een vreselijk wijf is. Als jij tegenover je zoontje een goede beurt wil maken, ga dan niet je moeder zwartmaken.”

Ook Luuk is kritisch

Luuk Ikink begrijpt als vader zijnde niets van het liedje. “Ik vind het zelf ook een beetje vroeg voor zo’n nummer. Hij maakt nu eigenlijk al excuses voor iets dat nog niet gebeurd is, namelijk dat hij al weg is gegaan en hem daardoor minder vaak ziet. Maar daar kun je in theorie nu nog best wel wat aan doen, toch?”

Rob: “Ja inderdaad, je bent er best wel zelf bij. Als jij vindt dat je je zoontje vaker moet zien, dan ga je naar je zoontje toe en dan moet je niet op Ibiza gaan zitten met je nieuwe vlam. Dat je in dezelfde week met twee paparazzi naar Ibiza bent geweest en dan met een sorry-nummer komt…”

‘Zelfde trucje als bij Marco’

Het liedje van André is geschreven door John Ewbank, die bovengemiddeld actief is voor sterren in een imagocrisis. “We hebben net ook die hele exercitie gehad met Marco Borsato. Dat was eigenlijk hetzelfde trucje: we maken een leuk nummer, sorry Leontine en we gaan bij Linda de Mol op de bank zitten, een lekker kritiekloos interviewtje en dan hopen dat het goedkomt.”

“Het lijkt wel alsof ze die blauwdruk hebben gebruikt om nu te kijken of ze André Hazes z’n reputatie ook niet even een zetje kunnen geven.”

Shownieuws knuffelt André

Bij Shownieuws klonk later op de avond zoals gebruikelijk nauwelijks een kritische noot over André. De volkszanger wordt in dat programma avond aan avond doodgeknuffeld.

Anouk Smulders, wiens man Edwin Smulders vorige week met André op vakantie was naar Ibiza, zwijmelde aan de desk: “Ik vind het een prachtig nummer en ik kreeg een brok in mijn keel toen ik het hoorde. Met name het eerste stukje vind ik zo verdrietig, als wordt uitgesproken: ‘Ik ga je minder zien.’ Dat raakte mij gewoon.”

Natacha wél kritisch

De kritische noot moest van showbizz-outsider Natacha Harlequin komen. Zij verwijt André geld te verdienen over de rug van zijn eigen kindje. “Ik heb er helemaal niks mee. Het gaat om een kind. Als je iets tegen je kind te melden hebt, zeg het dan gewoon zelf tegen hem in een privé omgeving.”

“Het verkoopt gewoon, dat is het gewoon nu. Je brengt het nu uit, omdat de emoties er nu zijn.”

Fragment

Het nietsontziende item in RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de nieuwe André Hazes jr-single ook zwaar ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen