Angela de Jong walgt van André Hazes jr.: ‘Wees blij, Monique’

Angela de Jong denkt dat Monique Westenberg ongelooflijk blij mag zijn dat ze van André Hazes jr. en zijn hele familie af is. “Die familie hangt zó van aandachtszucht aan elkaar”, briest de AD-diva.

Angela de Jong, André Hazes en Monique Westenberg © NPO, SBS

Er zijn weinig families in Nederland zo ordinair als de Hazesjes. Elke week gaan ze weer rollebollend met elkaar over straat. Ditmaal is er heibel over de nieuwe André Hazes-documentaireserie op NPO 3. Mater familias Rachel, die met eurotekens in haar ogen waakt over het Hazes-erfgoed, heeft daar namelijk allemaal privébeelden in gestopt.

‘Die familie is heel gek’

Niet alleen haar eigen dochter Roxeanne is daar boos over, maar de kinderen die André had met een andere vrouw ook. Zij zijn erover in shock dat zulke intieme beelden ineens met de hele natie gedeeld worden. Roxeanne kreeg de AvroTros zelfs op de knieën; de omroep verwijderde beelden die door haarzelf zijn gedraaid.

Die familie is echt níet te geloven, zegt Angela de Jong in de AD Mediapodcast. “Ik vind die familie heel gek. Dat het in die familie zo werkt. Dat je als moeder heel erg tegen de wens van je dochter ingaat. Dat vind ik heel raar. Dan vorm je als familie natuurlijk gewoon één front en dan denk je als moeder: het belang van mijn dochter gaat voor.”

Aandachtszucht

Als Rachel moet je zoiets niet flikken bij je dochter, vindt Angela. “Zeker als je gebrouilleerd bent met elkaar, dan doe je volgens mij alles om ervoor te zorgen dat het goed komt. Dan denk je ook: ik zou het niet doen.”

Al met al denkt Angela dat alles te herleiden is naar een enorme publiciteitsdrang. “Die familie hangt zó van aandachtszucht aan elkaar. Nu ook André Hazes weer met die nieuwe vriendin van hem. O, Monique, wat mag je blij zijn dat je daar uit bent, denk ik dan. Uit die familie.”

Sarah en haar lippen

Monique is ingeruild voor een influencer met de naam Sarah van Soelen. “Die haar lippen niet meer op elkaar krijgt bedoel je?”, sneert Angela, wijzend op Sarahs enorme duckface.

Angela heeft totaal geen zin meer in die hele Hazes-kermis. “Je kan de televisie of radio niet aanzetten of het gaat over André Hazes zo ongeveer.”

Instagram

Overigens is Monique nu in het nieuws omdat ze een ‘subtiele sneer’ zou hebben uitgedeeld aan André. Ze heeft namelijk een foto van een of andere therapeutische sessie geplaatst met daarbij de tekst: “Tijdens de sessies kwamen er genoeg personen in mijn gedachten die ik deze bewustwording ook zo zou gunnen.”

De foto:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen