Haye van der Heyden vindt Linda de Mol een vreselijke b*tch

Haye van der Heyden vindt dat Linda de Mol zich achter de schermen heel erg onvriendelijk gedraagt. Ze hoort alleen zichzelf graag praten, maar is niet geïnteresseerd in anderen, sneert de tv-maker.

Haye van der Heyden en Linda de Mol © NPO, SBS

Jarenlang had Haye van der Heyden groot succes als schrijver van de komedieserie Kinderen Geen Bezwaar, maar hij heeft ook veel gewerkt met Linda de Mol. Hij schreef namelijk mee aan haar serie Familie Kruys. Is hij daar bevriend geraakt met Linda? “Nee, het was enkel professioneel”, vertelt hij deze week in de Weekend.

Haye haalt uit naar Linda

Linda gedraagt zich op de set heel erg bazig, weet Haye. Het is volgens hem overduidelijk dat de tv-koningin zichzelf heel erg belangrijk voelt. “Wat wel grappig is om te vertellen: ik had acht jaar Kinderen Geen Bezwaar achter de rug, waar ik de baas was, maar toen ik bij Talpa ging werken, was Linda de baas.”

Ze hoort zichzelf wel héél graag praten, aldus Haye. “Ik heb toen ontdekt: als je de baas bent, is het toegestaan om in een brainstormsessie iets over je privéleven te vertellen. Dan luistert iedereen en gaat daarop in. Maar toen ik begon over mijn zoon viel er een pijnlijke stilte. Je hoorde mensen denken: gaan we het nu over jóuw zoon hebben?”

Geen ruzie

Het tekent de cultuur die er heerst bij Linda en Talpa, meent Haye. “Ontzettend grappig. Dat bleek de code: de baas mag het over zichzelf hebben, de ondergeschikte niet. Ik voelde dat Linda dacht: goed, waar waren we, waarom is dit ons verteld? Ik wist meteen: dit ga ik niet meer doen, haha!”

Hij heeft er verder niet over geruzied met Linda. “Ik moest gewoon doen wat ze zei en daar had ik geen moeite mee. Ik heb nooit ruzie met haar gehad.”

Frank Houtappels

Je merkt dat Linda heel erg haar favorieten heeft, aldus Haye. Ze was bijvoorbeeld niet in hem geïnteresseerd, maar wel in bepaalde andere collega’s. “Nee, ik heb nooit mijn persoonlijke leven met Linda besproken. Frank Houtappels mocht dat overigens wel, viel me op. Omdat hij homoseksueel is denk ik, dan zijn die anekdotes geestig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Haye gelijk heeft? Is Linda in het echt een feeks?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen