BN’ers spugen op AvroTros na schofferen Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes is zwaar teleurgesteld in AvroTros over het uitzenden van door haar gefilmde privébeelden van haar vader André Hazes. Ze wordt daarin gesteund door bekende collega’s.

Roxeanne Hazes © NPO

Rachel Hazes heeft haar zegen gegeven aan een vierdelige documentaire over André Hazes, waarin (privé)beelden van de legendarische zanger worden afgewisseld met commentaar van grootheden als André van Duin, Gerard Joling, Paul de Leeuw en Simone Kleinsma. Het AvroTros-programma trapte gisteren af met mooie kijkcijfers op NPO 3.

Roxeanne werkt niet mee

Dochter Roxeanne is minder enthousiast, laat ze weten op Instagram. “Ik laat mij zelden uit over familiezaken. Ik ben geen onderdeel van dat gesprek en heb mijn eigen leven en carrière. Maar ik voel me genoodzaakt mij nu uit te spreken over het volgende. Ik laat mij zelden uit over familiezaken.”

Ze heeft er bewust voor gekozen om niet mee te werken aan de docuserie. “Ik heb zojuist de eerste aflevering van de nieuwe docureeks over mijn vader gezien. Ik werk niet mee aan deze reeks. Ik ben hier destijds voor benaderd en na een aantal gesprekken en het zien van een presentatie voelde het niet juist om hierin te verschijnen.”

‘Beelden in docu zijn té privé’

Roxeanne vindt de beelden in de docu té privé. “Voor deze documentaire is gebruik gemaakt van privébeelden van ons gezin, waarvan ik bepaalde fragmenten nog nooit eerder heb gezien. Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien.”

Nu zijn die privébeelden te zien op de nationale tv. “In de intro van deze docureeks zitten ook beelden van de laatste fase van mijn vaders leven. Dit zijn beelden die ik met mijn (van hem gekregen) camcorder heb gefilmd en die voor mij ongelofelijk dierbaar zijn. Dit zijn één van de laatste gesprekken tussen hem en mij. Deze beelden liggen nu op straat. Dat doet extra veel pijn.”

AvroTros negeert protest Rox

De betrokken partijen zijn door Roxeanne gevraagd om de beelden niet uit te zenden. “Ik heb via mijn management aan beide producenten laten weten dat ik niet akkoord ga met het gebruik van privébeelden. Het kwetst me dat deze wens genegeerd is en dat dit in de komende afleveringen naar alle waarschijnlijkheid nog vaker gebeurt.”

Ze is ook ernstig teleurgesteld in AvroTros. “Ik kan er eerlijk gezegd ook niet bij waarom een (publieke) omroep hierin mee gaat.”

Familieruzie

Heeft haar protest te maken met de Hazes-familieruzie? Nee, benadrukt ze. “Aangezien ik teruglees dat ik niet aan de nieuwe docureeks mee zou werken omdat ik geen contact met mijn moeder heb, wil ik hier heel duidelijk over zijn: dit is geen ordinaire pesterij.”

“Ik vind oprecht dat deze reeks, om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden en dat ik minimaal meebeslis over wat er met dit privémateriaal gebeurt”, aldus Roxeanne, die aangeeft hier verder niets meer over te willen zeggen.

BN’ers steunen Rox

Roxeanne wordt massaal gesteund door BN’ers. “Zo bot. Roxanne Hazes moet haar dode vader, zichzelf en de gesprekken tussen hen tegen haar wil in op tv terug zien. Pijnlijk man”, zegt Tim Hofman.

Zanger Tim Knol noemt het ‘heel erg grof’ en Nico Dijkshoorn zegt: “Diepe buiging voor Roxeanne Hazes. Pijnlijk voor hele sliert BN’ers in docu. Pijnlijk voor omroep.”

Op social media wordt Rox onder meer gesteund door Chantal Janzen, Olcay Gulsen, Glennis Grace, Nicolette van Dam, Leontine Borsato, Quinty Trustfull, Jim Bakkum, Patty Brard en Nicolette Kluijver. “Wat ontzettend naar en verdrietig, bah”, laat Luuk Ikink weten.

En AvroTros-ster Romy Monteiro: “Bizar dat dit tegen jou wens in toch wordt vertoond. Wat goed van jou dat jij je hierover uitspreekt.”

Instagram

De Insta-post van Roxeanne:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen