Koning en prinsesjes naar Songfestival? Bridget Maasland rekent erop

Bijna is het zo ver: het Eurovisie Songfestival komt over een paar weken live vanuit Rotterdam. De grote vraag is: zit koning Willem-Alexander straks in het publiek met zijn vrouw en drie dochters?

Koninklijke familie en Songfestival © RVD, YouTube

Koning Willem-Alexander bracht gisteren in elk geval al wel een bezoek aan Ahoy om de opbouw van het Songfestival-podium te bekijken. Hij liet daar in het midden of hij er in mei daadwerkelijk bij is. “Dat weet ik nog niet, maar ik ga het in ieder geval bekijken. Dat zeker”, liet ons staatshoofd weten.

‘Ze zijn wel groot fan’

Wat denken de kenners ervan? Weekend-baas Bart Ettekoven in de vroege editie van Shownieuws: “Nou, hij weet nog niet zeker of hij het ons wil vertellen of hij aanwezig is. Ze zullen het ongetwijfeld al wel weten, maar het hangt wel af van in welke hoedanigheid het doorgaat. Is het met of zonder publiek?”

Ze zijn wel groot fan, aldus Bart. “Dat weten we. Ze zijn altijd sowieso wel van de nationale evenementen. We zien ze ook bij de Olympische Spelen en belangrijke voetbalwedstrijden. Het is even spannend of ze erbij zijn. Het lijkt mij persoonlijk heel leuk om ze te zien daar in Rotterdam Ahoy.”

Bridget vindt het logisch

Luuk Ikink in RTL Boulevard: “Aran Bade heeft het gevoel – en dat gevoel van Aran klopt wel vaak – dat er misschien wel iets zou kunnen gaan gebeuren. Misschien wel iets met Máxima of hun dochters. Nee, ze gaan niet optreden, maar dat ze daar zouden gaan zitten misschien.”

Collega Bridget Maasland: “Dat vind ik toch eigenlijk best wel logisch. Het is de grootste show ooit in Nederland gegeven.” Luuk: “Ik weet niet of dat logisch is.” Bridget: “Nou, dat zou ik best wel logisch vinden.”

Patty eens met Bridget

Patty Brard denkt net als Bridget dat de koning gaat komen. “Ik denk dat hij zelf wel weet of hij komt”, zei ze gisteren in de late Shownieuws. “Het is hartstikke leuk dat de koning kwam kijken, maar dat wil niet automatisch zeggen dat hij erbij aanwezig is. Hij zou het ook niet zeggen vanwege veiligheidsmaatregelen.”

Toch denkt Patty dat de koning er wel bij zal zijn, omdat het Songfestival goede Nederland-promotie is. “Het lijkt me dus ook sterk dat dat zij er niet bij aanwezig zullen zijn.”

Koninklijk bezoek

Het bezoek van de koning aan Ahoy:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen