Onhandige timing: RTL 4 vanavond met lofzang op Bilal Wahib (update)

RTL 4 zit momenteel vast met de handen in het haar. De zender heeft op prime time een lofzang op Bilal Wahib op het menu staan, uitgerekend op de dag dat hij onder vuur ligt vanwege onzedelijk gedrag.

Art Rooijakkers en Bilal Wahib © RTL

Bilal Wahib is momenteel nationaal nieuws omdat hij tijdens een livestream op Instagram een 12-jarige jongetje heeft overgehaald om voor het oog van duizenden kijkers zijn geslachtsdeel te tonen. Hij beloofde hem daarvoor een geldbedrag, maar na het tonen van het geslachtsdeel riep hij dat dat een grapje was.

Diep schamen

De presentator van kinderprogramma’s bij de NPO en acteur in de Videoland-serie Mocro Maffia wordt van alle kanten aangevallen. De NPO noemt het ‘onacceptabel’ en ook in eigen acteurskringen is men kritisch op Bilal.

Zo zegt de bekende acteur Nasrdin Dchar: “Mensen die dat verschrikkelijke filmpje delen, wat al veel te veel is gedaan, doe het niet. Denk aan die jongen en zijn familie. Bilal Wahib en Oussama Ahammoud, jullie moeten je diep schamen. Hoe halen jullie het in je hoofd om zoiets te doen!”

Lofzang op Bilal

Ondertussen heeft RTL 4 vanavond dus een lofzang op Bilal Wahib op het menu staan. Hij is te gast in het programma Rooijakkers over de Vloer en in voorstukjes is te zien hoe hij met presentator Art Rooijakkers langs allemaal vrienden en familie gaat, die dan vervolgens zeggen hoe trots ze zijn op Bilal.

De moeder van Bilal: “Ik kan het niet met korte woordjes beschrijven zo trots ben ik. Ik krijg er nu al tranen van. Hij had wel al veel ambities toen hij klein was, dus ik had wel een voorgevoel. Maar zó groot en in zo’n korte tijd; dat had ik niet verwacht. Zelfs in mijn familie en vriendenkring zijn ze heel trots op hem, omdat hij eigenlijk echt een beetje de enige is die echt z’n dromen heeft waargemaakt.”

Trots

En de oud-klasgenootjes van Bilal: “Hij wist al: dit is wat ik ga doen. En kijk waar hij nu is. Hij heeft het gemaakt. Ik ben wel trots natuurlijk dat het hem is gelukt.”

Bilal vindt het allemaal gek om aan te horen. “Ja, man, ik weet niet man, het is wel raar.”

Wat doet RTL?

Het lijkt erop dat RTL 4 vanavond een andere aflevering van Rooijakkers over de Vloer gaat instarten, maar daar is nu nog niets over bekend.

Kijkers sporen de zender er in elk geval wel toe aan: “Ik neem aan dat er een kanttekening komt bij deze uitzending of dat deze geschrapt wordt. Ik zou als moeder niet trots zijn op een jongen die een kind uitdaagt om zijn p**mel te laten zien. Dat is geen humor en geen goede tv.”

Update

Update 12.40 uur – RTL heeft besloten om deze aflevering te schrappen.

Fragment

Een fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen