Geruchten over verkoop RTL Nederland: ‘DPG Media heeft interesse’

De Luxemburgse mediagigant RTL Group speelt met het idee om zijn Nederlandse tak RTL Nederland te verkopen. DPG Media, het bedrijf achter het AD en Qmusic, zou daar interesse in hebben.

RTL © RTL

De Belgische taak van RTL is reeds in de etalage gezet en mogelijk volgt ook Nederland, schrijft de Vlaamse krant De Tijd. “Al liggen de kaarten daar anders dan in België. RTL Nederland zit in tegenstelling tot België niet in de ‘rest’-categorie van RTL Group, maar wordt als een aparte, grote markt gezien.”

‘DPG Media wil RTL’

RTL Nederland is een goed presterend bedrijf. “Die divisie doorstond het pandemiejaar heel goed. De omzet van RTL Nederland viel slechts met 4 procent terug, naar 476 miljoen euro, en de aangepaste brutobedrijfswinst ging er zelfs – als enige divisie – op vooruit, met 7,4 procent.”

Wie zou RTL Nederland willen kopen? “Geïnteresseerden zijn in elk geval DPG Media en de telecomoperator Ziggo/Vodafone. De mediagroep DPG Media bezit in Nederland 56 mediamerken, die 92 procent van de Nederlanders bereiken. Toch ontbreekt het DPG Media Nederland nog altijd aan één cruciale media-activiteit: televisie.”

RTL reageert niet

RTL Group wil tegenover het ANP niet reageren op de geruchten. “Wel kijkt het mediaconcern volgens een woordvoerder voortdurend naar zijn opties voor zijn lokale dochters.”

DPG Media geeft in De Tijd aan noch in België noch in Nederland betrokken te zijn in een eventueel verkoopproces.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen