Kogel door de kerk: Expeditie Robinson dit najaar terug op RTL 4

De kogel is door de kerk: ondanks de coronapandemie keert Expeditie Robinson dit jaar terug op televisie bij RTL 4. De eerste aflevering is komend najaar op de buis bij de familiezender.

Expeditie Robinson © RTL

Expeditie Robinson is een van de grote kijkcijferhits van RTL 4, maar vorig jaar kon het programma geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis. Normaal gesproken wordt de realityshow opgenomen op de Filipijnen en het bleek uiteindelijk niet haalbaar om daarheen te reizen. De show verhuist nu voor het eerst naar Europa.

Expeditie in Europa

RTL 4 laat in een persbericht weten dat de opnames binnenkort al starten. “Dit 21ste seizoen wordt opgenomen op een ongerepte plek in Europa waar de kandidaten een bikkelharde strijd met elkaar en de natuurelementen aangaan. Het decor is anders, maar de spectaculaire proeven en zenuwslopende eilandraden blijven hetzelfde.”

Presentatrice Nicolette Kluijver is verheugd. “We gaan binnenkort op reis. We gaan een nieuw seizoen voor jullie maken op RTL4. We blijven in Europa en ik kan je nu al vertellen: het wordt briljant.”

Voeten in de aarde

Haar co-host blijft Kaj Gorgels. Ook hij heeft ongelooflijk veel zin in de nieuwe serie afleveringen. “Het was verschrikkelijk. Vorig jaar een heel seizoen géén Expeditie Robinson. Het heeft wat voeten in de aarde gekost, maar we zijn terug dit jaar.”

RTL’s tv-baas Peter van der Vorst liet eerder al weten dat het goed mogelijk is om Expeditie Robinson op te nemen in Europa. “De realityprogramma’s Temptation Island en Prince Charming deden het goed. Daar konden we ook niet naar tropische eilanden in Azië, maar zijn we naar Italië geweest. Dichter bij huis, daar kan het net zo goed.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen