Kijkers én gasten ergeren zich aan nieuwe Op1-host Talitha Muusse

De NPO heeft Talitha Muusse behoorlijk voor de leeuwen gegooid door haar zonder enige ervaring naast Sven Kockelmann neer te zetten in de talkshow Op1. Ze ergert kijkers én haar eigen gasten.

Talitha Muusse © Op1

Sven Kockelmann is een van de beste interviewers van het land, maar wordt altijd enigszins in de wielen gereden door zijn co-hosts. Waar hij bij NPO Radio 1 jarenlang last had van het gezwets van Dries Roelvink, moet hij nu bij Op1 de volstrekt onervaren Talitha Muusse naast zich dulden.

Geen ervaring

Hoe de KRO-NCRV in vredesnaam bij Talitha is uitgekomen, is de grote vraag. Ze is zó nieuw in de mediawereld dat ze tot afgelopen weekend niet eens een eigen Wikipedia-pagina had. We kennen haar hooguit van enkele talkshowoptredens, waarin ze als ‘generatie-expert’ vertelde over de jongerendenktank Coalitie-Y.

Dat iemand met nul ervaring de meest bekeken talkshow van Nederland mag presenteren, is volgens Angela de Jong en Johan Derksen dedain voor het talkshowvak. “Tegenwoordig wordt zo’n beetje elke opvallende gast meteen naar het hoofd van de tafel gepromoveerd. Enige ervaring en autoriteit opbouwen is niet meer nodig”, aldus Angela.

Voor de leeuwen

Haar debuut bij Op1 werd een week geleden al niet bepaald enthousiast ontvangen, maar ook Talitha’s tweede presentatiebeurt gisterenavond leidde tot kritiek. “Kan Talitha Muusse even terug naar de schoolbanken s.v.p? Wat een slechte sidekick. Luisteren naar het antwoord van gasten is wel erg moeilijk”, klinkt het op Twitter.

Kijker Aart vindt het jammer dat hij op zo’n belangrijke nieuwsdag – er waren gisteren coronarellen – naar iemand zonder ervaring moet kijken: “Een heftige dag verdient een presentatieduo, to the point zijn, hoofdzaken van bijzaken kunnen scheiden en gasten rustig laat uitpraten. Onbegrijpelijk dat ze Talitha Muusse in deze periode voor de leeuwen gooien.”

Gasten storen zich

Ook de gasten van Op1 stoorden zich gisteren enigszins aan Talitha. Zo ergerde politiechef Frank Paauw zich een beetje toen zij hem onderbrak. “Ik maak hem heel even af…”, beet hij haar toe.

En Omroep Brabant-verslaggever Jan Peels, die verslag deed van de coronarellen in Eindhoven, reageerde snedig toen Talitha hem vroeg naar de situatie in Amsterdam. Talitha: “Was er veel verschil tussen wat er in Amsterdam gebeurde en in Eindhoven? Het leek op de beelden dat het in Eindhoven eigenlijk nog wel wat verder ging.”

Jan verbaasd: “Ja, ik zou graag willen vertellen hoe het in Amsterdam geweest is, maar dat weet ik natuurlijk niet, want ik stond daar (in Eindhoven, red.).”

Terrorisme

En terreurexpert Jelle van Buuren stoorde zich toen Talitha de rellen omschreef als terrorisme. Talitha: “Moeten we ons zorgen maken over toenemend binnenland – ik ga het woord toch maar in de mond nemen – terrorisme? We hebben niet voor niks ook een terrorisme-expert aan tafel zitten.”

Jelle: “Laten we het woord terrorisme hier helemaal buiten houden, hè? Dat is een heel zwaar beladen term, die je echt moet reserveren voor heel grof geweld gericht op mensenlevens en ontwrichting van een samenleving met een politiek doel en de definitie gaat nog een tijdje door.”

Fans

Talitha heeft echter ook fans. Eén daarvan is mediakenner Marianne Zwagerman:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen