Johan Derksen vindt ‘Op1-meisje’ Talitha Muusse heel slecht

Johan Derksen vindt het geweldig dat Sven Kockelmann nu de vaste zondaghost van Op1 is, maar walgt ervan dat het ‘meisje’ Talitha Muusse naast hem is neergezet. Dat heeft hij gisteren gezegd in Veronica Inside.

Talitha Muusse en Johan Derksen © NPO, Veronica

Iemand met de statuur van Sven Kockelmann verdient een co-host die ervaring heeft, vindt Johan Derksen. “Ik ben echt fan van Sven Kockelmann. Dat vind ik de man met de beste dossierkennis en ook de beste interviewer. Dan denk ik: die verdient het om naast zich ook een presentatrice te hebben die van wanten weet.”

Brabbelen

Nu is de 29-jarige Talitha Muusse naast hem gezet. “Daar zit een meisje dat voor het eerst een autocue voor haar neus heeft en die absoluut niets toevoegt en daar heel onwennig zit te brabbelen”, zegt hij. “Dan denk ik: die Sven heeft toch recht op een goed wijf naast zich en dat ze samen chemie hebben?”

Ongekend, vindt Johan het. “Door die overvloed van talkshows lijkt het wel of iedereen die drie weken bij de tv werkt een talkshow kan doen, maar dat is echt een vak. Ik weet van mezelf dat ik er totaal ongeschikt voor zou zijn en dit meisje is ook iemand die er totaal ongeschikt voor is.”

Voor de leeuwen

Ook Wilfred Genee vindt Talitha nog niet goed genoeg voor Op1. “Misschien kun je hem beter eerst in z’n eentje neerzetten. Zij moet natuurlijk nog wel wat leren. Ze heeft nog nooit wat gedaan op dit gebied.”

Johan: “Nee, die zet je dan niet op zondagavond prime time er neer. Nu hebben er 1,4 miljoen mensen naar het gestuntel van dat meisje zitten kijken.”

Wilfred: “Ze wordt wel gelijk voor de leeuwen gegooid.”

Ook Angela kritisch

Angela de Jong uit in haar nieuwste column ook kritiek op de aanstelling van Talitha. “Er was een tijd dat een talkshow gold als heilige graal. Een presentator moest die verdienen. Tegenwoordig wordt zo’n beetje elke opvallende gast meteen naar het hoofd van de tafel gepromoveerd. Enige ervaring en autoriteit opbouwen is niet meer nodig.”

Talitha laat gasten niet uitpraten en praat ook nog eens door hen heen, aldus Angela. “Het straalt iets typisch Nederlands uit: wat nou, talkshowhost een vak? Laat Jeroen, Eva en Matthijs zich niks verbeelden, iedereen kan het.”

Fragment

Een fragment van Talitha in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen