Sander Schimmelpenninck vindt Dave Roelvink een imbeciel

Sander Schimmelpenninck ergert zich enorm aan de sensationele wijze waarop Dave Roelvink gisteren verslag deed van de coronarellen in Amsterdam. Hij vindt de 26-jarige dj een ‘imbeciel’.

Sander Schimmelpenninck en Dave Roelvink © Op1

Dave Roelvink haalde ruim een week geleden het nieuws door op Instagram spontaan verslag te doen van een uit de hand gelopen coronademonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Gisteren werd er wederom gereld in de hoofdstad en ditmaal had Dave zich goed voorbereid. Als een heuse reporter ging hij op stap met zijn Insta-camera.

Lijp, ouwe

Voor Dave, zoon van volkszanger Dries Roelvink, was het allemaal vooral heel geestig. “Hele maneges rukken uit. Ik sta hier met gevaar voor eigen leven”, riep hij als een soort Alberto Stegeman XL. “Lijp, ouwe. Iedereen vlucht, gap. Het is een zooitje. Echt lijp. Het leven van een reporter gaat niet over rozen.”

D66-beroemdheid Boris van der Ham kon het niet aanzien. “‘Goede content, ouwe! Ben je er volgende week weer?’ Op Instagram is provoceren van de politie, dingen vernielen gewoon leuk zondagentertainment”, twitterde hij. “Het gaat me om het verkneukelen. Wilde ik even laten zien. En dat het dan zo’n gast over de ‘content’ van zijn live blogje gaat.”

Imbeciel

Sander Schimmelpenninck is ook verbijsterd door de beelden, laat hij weten op Twitter. “Alweer bijna vergeten dat die imbeciel Deef Roelvink vorig jaar bij mij aan tafel zat bij Op1 om te discussiëren met coronagezant Sijbesma. Die pakken ze me niet meer af”, aldus de Zelfspodcast-ster.

Dave onthulde in juli vorig jaar aan de talkshowtafel van Sander dat hij tegen de verspreiding van het coronavirus is. “Ik wil natuurlijk geen besmettingen, maar ik vind het moeilijk om het virus serieus over te laten komen door de absurde maatregelen die er zijn genomen”, zei hij. Later liet Sander blijken erg op Dave neer te kijken.

Kritische BN’ers

Boris en Sander zijn lang niet de enige BN’ers die kritisch zijn over Dave. “Wat een sukkel. Wie Dave nu nog uitnodigt in welk media programma dan ook heeft zo een bord voor zijn kop. Wat een lulhannes. Wat een verkeerd voorbeeld voor al die jonge volgers op zijn social media”, twittert zanger Tim Knol bijvoorbeeld.

En lifestyledeskundige Anouk Smulders was ook verbijsterd, vertelde ze gisteren in Shownieuws. “Dit hele verhaal maakte dat ik hem gewoon wilde bellen en zeggen: ‘Wat bezielt je om dit te gaan doen?'”

Story-baas Guido den Aantrekker vindt echter dat Dave ‘journalistiek’ bedrijft. “Ik vind zelf dat je van zoiets serieus geen circusact moet maken. Aan de andere kant bereikt Dave ook wel een groep mensen die misschien niet zozeer het nieuws volgen en op die manier toch iemand hebben die er middenin staat.”

Fragment

Beelden van Dave:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen