Jeroen Wollaars: ‘Jort Kelder had geen excuses moeten maken in Op1’

Nieuwsuur-ster Jeroen Wollaars begrijpt er niets van dat Jort Kelder donderdagavond zijn excuses aanbood aan zijn Op1-gast Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur. Dat zegt hij op Twitter.

Jort Kelder en Jeroen Wollaars © NPO

Pete Hoekstra reageerde enorm gepikeerd op een vrij onschuldig grapje van Jort Kelder. De ambassadeur vond zijn medegasten erg dramatisch doen over de bestorming van het Capitool. “Dit gebeurt elke vier jaar…”, begon hij, waarna Jort cynisch invulde: “Elke vier jaar een rel bij het Capitool?”

Excuses

Daar reageerde Pete overdreven boos op, waardoor het interview een buitengewoon ongemakkelijke wending kreeg. Aan het eind van het gesprek besloot Jort, die anders altijd zo vasthoudt aan zijn eigen gelijk, om zijn excuses aan te bieden aan Pete. Daar begrijpt Jeroen Wollaars van Nieuwsuur dus helemaal niets van.

Jeroen heeft het interview bekeken en begrijpt niet wat er zo aanstootgevend was aan Jorts opmerking. “Hij had toch echt z’n excuses niet moeten maken – waarvoor in vredesnaam? Ik zou het genegeerd hebben denk ik”, aldus de NPO-host, die ook wijst op het stroeve interview dat Nieuwsuur in 2007 had met Pete Hoekstra.

‘Jort werd ontregeld’

FD-journaliste Hella Hueck is het met Jeroen eens. “Ja inderdaad – alsof je Hoeksta alleen uitnodigt voor een hoorcollege hoe het proces van de VS verkiezingen in elkaar steekt. Maar je formuleert minder scherp als het in het Engels moet. Een kwinkslag werkt dan niet. Vraag me wel wat wat ik zelf had gezegd…”

“Jort had gewoon dé vraag die iedereen bezig houdt: gaan we dit nu elke vier jaar zien? Dit is nl wél ook Amerika, al wil Hoeksta dat zelf niet erkennen. Jort was alleen niet voorbereid op een uithaal van Hoekstra en had dat wel moeten zijn. Hoekstra ontregelt wel vaker.”

Slecht Engels

NOS-journaallezeres Simone Weimans vindt dat Jort en zijn co-host Welmoed Sijtsma sowieso aan hun Engels moeten werken. “In ieder geval twee weken nonnen in Vught, want hun Engels deed mijn oren bloeden”, bitcht ze.

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen