Tante Natacha Harlequin vindt Angela de Jong racistisch

De tante van Natacha Harlequin vindt dat Angela de Jong zich racistisch uitlaat. Ze denkt dat de AD-diva anders praat over zwarte vrouwen dan over witte vrouwen. Dat zegt het SBS 6-gezicht in het FD.

Natacha Harlequin © William Rutten

Natacha Harlequin kreeg dit jaar de kans om op SBS 6 haar eigen vooravondshow Dit Vindt Nederland te presenteren, maar dat was echt verschrikkelijk slecht. Ze is nu bij Shownieuws geparkeerd, maar ook daar blijkt dat haar tv-optreden in de racismespecial van Veronica Inside iets te hoge verwachtingen heeft geschept.

Huidskleur

Zelf vindt Natacha het belangrijk om op televisie te verschijnen, omdat ze aan haar zoon wil laten zien dat ook zwarte mensen op televisie komen. Hij voelt zich namelijk ondervertegenwoordigd op de beeldbuis en zij vindt het uiteraard belangrijk dat haar zoon zich niet achtergesteld voelt in het leven.

Natacha werd in haar jeugd wél nadrukkelijk gewezen op haar achterstand, vertelt ze in gesprek met het Financieele Dagblad. Haar vader zei ooit tegen haar: “Natacha, je huidskleur zal er altijd voor zorgen dat je tien stappen harder moet lopen dan een ander. Er komt een moment in je leven dat je snapt wat ik bedoel.”

Angela de Jong

Is dat moment nu gekomen? Ja. “Het afgelopen jaar is dat kwartje gevallen. Naar aanleiding van mijn talkshow kreeg ik van een tante een bericht van een recensent. In dat stukje ging het vooral over mijn blik, en niet over de inhoud.”

Het gaat hier over de column die Angela de Jong in september schreef. “Haar grootste handicap is dat ze met zo’n woeste blik in de camera kijkt, alsof ze Johan Derksen weer over tafel trekt, dat je als kijker spontaan de rillingen over je rug voelt lopen”, zei de AD-diva over Natacha.

Haar tante vond dat racisme, confronteerde Natacha ermee en toen viel bij haar dus het kwartje. “Ze vroeg: ‘Al die blonde presentatrices met blond haar en blauwe ogen, hebben die ooit commentaar gekregen op hun blik?’ Zij wist zeker van niet.”

FD

Het hele interview met Natacha Harlequin kunt u lezen op de website van Het Financieele Dagblad.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen