Voetbalwissel: Champions League naar RTL, Europa League naar SBS

Een opvallende rechtenwissel in televisieland: de Champions League verhuist van SBS naar RTL, terwijl de Europa League juist verkast van RTL naar SBS. Dat hebben beide kampen zojuist bevestigd.

Voetbal op RTL 7 © RTL

De Champions League is van de twee veruit het meest prestigieuze voetbaltoernooi, maar de hoge kijkcijfers staan of vallen uiteindelijk bij de deelname van Nederlandse clubs. Hoe dan ook zeggen beide tv-zenders in hun nopjes te zijn met het binnenhalen van de zwaarbevochten voetbalrechten.

Champions League

Om te beginnen met het belangrijkste toernooi: de Champions League. De mannen van Veronica Inside zullen er vast en zeker van balen dat de rechten hiervan verhuizen naar de concurrent. Het toernooi is vanaf augustus 2021 niet langer te zien op SBS 6, maar op mannenzender RTL 7.

Nu RTL 7 de ‘belangrijkste Europese voetbalcompetitie voor clubs’ heeft verworven, is de zenders volgens RTL ‘de nieuwe thuisbasis voor alle voetballiefhebbers in Nederland’. “We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden”, zegt RTL-baas Peter van der Vorst.

“De UEFA Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers.”

Europa League

De Europa League verhuist dus van RTL 7 naar de SBS-zenders van Talpa Network. De Champions League is momenteel te zien op SBS 6, maar het is niet ondenkbaar dat de Europa League gewoon weer op mannenzender Veronica te zien zal zijn. Naast de Europa League heeft Talpa ook de UEFA Europa Conference League binnengehaald.

Talpa’s tv-directeur Marco Louwerens zegt: “Dit is heel mooi nieuws. De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is. Met de UEFA Europa League en de nieuwe UEFA Europa Conference League zijn we ervan overtuigd dat we wederom hele interessante wedstrijden, met veel Nederlandse clubs, kunnen uitzenden en onze kijkers mooie voetbalavonden kunnen blijven voorschotelen.”

Zowel RTL als Talpa hebben de rechten gekocht voor een periode van drie jaar. De eerste periode is het seizoen 2021/2022.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen