Diederik Gommers boos op Op1: ‘Jort Kelder blaast alles op’

IC-opperhoofd Diederik Gommers vindt het onterecht dat Jort Kelder en Monica Keijzer twee weken geleden zo tegen hem tekeergingen in Op1. Dat zegt hij vandaag in een lang interview met het AD.

Mona Keijzer en Jort Kelder © Op1

Jort Kelder stoorde zich mateloos aan de oproep van Diederik Gommers ‘om kerst maar een jaartje over te slaan’. Nederland wordt niet geleid door een artsenjunta, brieste de talkshowhost, die daarin gesteund werd door staatssecretaris Monica Keijzer. “Er zijn heel veel kwetsbare mensen die hierdoor gewoon angstig worden”, zei de bewindsvrouw aan de Op1-tafel.

Uit zijn verband gerukt

Ook thuis zijn ze niet altijd blij met Diederik. “Soms wordt mijn vrouw boos, krijg ik op m’n donder: ‘Wat heb je nu weer geroepen?’ Gisteravond hadden we echt even ruzie over die kerst-uitspraak. Hoe heet die mevrouw van het CDA, ja Mona Keijzer: die werd bij Op1 kwaad dat ik gesuggereerd had om een jaartje geen kerst te vieren als vanouds.”

Diederik lag behoorlijk onder vuur in de WNL-aflevering van Op1. “Die presentator Jort Kelder was ook enorm boos. Dan zeg ik: jongens, ik geef een heel genuanceerd interview, lees dat in zijn geheel terug, maar het wordt uit zijn verband gerukt. Daar komen mijn vrouw en ik dan even niet uit nee.”

‘Ho, ho!’

Soms kan Diederik zich goed ergeren aan de kritiek die op hem wordt geuit. “Ik word gebeld door media en dan zeg ik wat ik vind. En dan valt iedereen daar overheen. Dan denk ik: ho ho, jullie hebben mij met z’n allen belangrijk gemaakt. Dus Diederik mag alleen wat roepen als het in je straatje past?”

“Maar daarna denk ik ook: hebben ze niet gewoon gelijk? Dan neem ik me voor om vooral over de ic’s te praten, dichtbij mezelf te blijven, een tijdje niet naar de tv te gaan.”

Het AD-interview met Diederik Gommers kunt u hier lezen of via Blendle.

Fragment

Het fragment van de kritiek in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen