‘Beau van Erven Dorens faalt tijdens interview Thierry Baudet’

Beau van Erven Dorens heeft het interview met Thierry Baudet woensdagavond niet zo goed gedaan. Met name het breaking news tijdens de uitzending pakte hij niet goed op. Dat zegt tv-kenner Rob Goossens in de mediapodcast van De Telegraaf.

Thierry Baudet en Beau van Erven Dorens © RTL

Het interview verliep té chaotisch, vindt Rob. “Het was nogal een evenement. Ze hebben echt tot het allerlaatste moment van de uitzending gewacht tot het spektakel losbarstte en uiteindelijk moet ik zeggen: het was meer chaos dan spektakel. Een Poolse landdag. Het pijnlijke is: we weten dat Thierry Baudet juist in chaos op zijn allerbest is.”

‘Beau verliest grip’

Rob zag Beau de grip langzaam verliezen. “In het begin heeft Beau het gesprek nog wel in de hand en stelt hij strakke vragen en laat hij Thierry echt antwoord geven, maar daarna beginnen de eerste andere tafelgasten in te breken en dan zie je dat Beau de grip op het gesprek aan het verliezen is. Dan groeit Thierry al een beetje in zijn rol.”

Wat Rob pas écht slecht vindt, is dat het breaking news over de uitspraken van Forum voor Democratie-senator Nicki Pouw Verweij niet goed werd opgepakt. “Terwijl die brief er al lang was, duurde het heel lang voordat dat onderwerp ter sprake kwam. Dan neemt Beau het stuk in handen en zegt hij: ‘Ik heb het nog niet gelezen, maar ik krijg het net in mijn handen gedrukt.’”

‘Geen excuus!’

Beau had toch ook geen mogelijkheid om het te lezen? “Nee, dat is waar. Je zou kunnen zeggen dat dat een verzachtende omstandigheid is voor Beau. Tegelijkertijd: als Maradonna gisteren tijdens de uitzending was overleden, dan was meteen de hele uitzending omgegooid en nu had dat ook moeten gebeuren.”

Dit was gewoon niet goed, vindt Rob. “Je hebt nota bene de hoofdrolspeler zelf aan tafel en dan heeft Beau wel een excuus waarom hij het nog niet heeft gelezen, omdat hij in de uitzending zat, maar zijn redactie heeft geen enkel excuus. Die zitten er juist om tijdens de uitzending te zeggen: ‘Er is wat gebeurd, we moeten het hierover hebben.’”

Slechte redactie

Rob vindt dat de redactie van Beau slecht werk heeft geleverd. “Dan ga je met een highlighter door het stuk heen en zorg je ervoor dat Beau volledig voorbereid met twee scherpe vragen dat artikel ter spraken kan brengen. Het werd zo onduidelijk, terwijl er genoeg manieren zijn om dit aan te pakken.”

Beau had bijvoorbeeld een filmpje kunnen laten instarten om zich te laten informeren via zijn oortje of desnoods het hele artikel kunnen voorlezen, legt Rob uit. “Hij had kunnen zeggen: ‘We gaan het nu met z’n allen lezen’.”

Al met al had Beau dit professioneler moeten aanpakken, vindt Rob. “Het is uitzonderlijk dat zulk groot nieuws tijdens een uitzending binnenkomt, maar niet uniek.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen