‘Thierry Baudet wilde Robert Jensen-achtige campagne voeren’

Thierry Baudet wilde in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 een campagne voeren met de retoriek die we van Robert Jensen kennen. Dat is te lezen in de veelbesproken brief van Forum voor Democratie-senator Nicki Pouw-Verweij.

Thierry Baudet © RTL, Jensen

Er vond afgelopen vrijdag een teambuilding-diner plaats met de Forum voor Democratie-politici die op de eerste tien plekken van de kandidatenlijst stonden. Nicki Pouw-Verweij heeft daar gisteren verslag van gedaan in een brief aan het Forum-bestuur. Ze stelt daarin dat Thierry Baudet behoorlijk is geradicaliseerd. Haar beweringen worden bevestigd door FvD-kandidaten Joost Eerdmans en Eva Vlaardingerbroek.

Vrijheid

Het ging tijdens het diner volop over de naderende verkiezingscampagne. Waar Joost Eerdmans campagne wilde voeren rondom vijf speerpunten, wilde Thierry vooral de focus leggen op één hoofdthema: vrijheid. “En hoe dat verband hield met de maatregelen rond corona. Er ontstond een discussie over vrijheid versus veiligheid”, schrijft Nicki in haar brief.

Thierry zou daarbij de vraag hebben gesteld: ‘Hoeveel doden ben je bereid te accepteren om onze vrijheid te behouden?’. “De meningen liepen hierover uiteen, en de discussie liep hoog op. Thierry stelde uiteindelijk dat hij ‘3 miljoen doden zou accepteren als daarmee onze vrijheid gered werd’.”

‘Zoals Robert Jensen’

Toen bleek dat de andere kandidaten dat niet zo zagen zitten, raakte Thierry volgens Nicki geïrriteerd. “Hij gaf aan dat hij het niet over andere onderwerpen kon hebben, omdat hij zich zo opgesloten voelde door de maatregelen. Hij zei: ‘Ik ben een leeuw, en die moet achter een antilope aan kunnen, niet in een kooi zitten.'”

Hij raakte zichtbaar geagiteerd en emotioneel en ging steeds harder praten, aldus Nicki. “Hij gaf aan dat hij volledig op vrijheid in wilde zetten bij de campagne, ‘zoals Robert Jensen’. Hier werden we het inhoudelijk niet over eens. Op een gegeven moment riep Thierry dat corona de wereld in gebracht was door George Soros en anderen.”

‘Cijona’

Thierry gelooft volgens Nicki dat hogere machten erop uit zijn ‘om ons onze vrijheid af te nemen en een nieuwe wereldheerschappij te starten’. “Hij riep dat het Hillary Clinton ‘en de pedofielen’ niet gelukt was, maar dat het via ‘cijona’ nu wel zou lukken.” Robert Jensen noemt ‘corona’ vaak spottend ‘cijona’.

De brief van Nicki doet behoorlijk wat stof opwaaien, omdat zij beweert dat Thierry ook behoorlijk antisemitische uitspraken heeft gedaan. “Bijna iedereen die ik ken is antisemiet”, zou hij bijvoorbeeld hebben gezegd.

Jensen verdedigt Thierry

Robert Jensen en Thierry Baudet hebben een goede verstandhouding met elkaar. De politicus is regelmatig te gast geweest in zijn talkshows en momenteel neemt Robert het ook vol passie op voor Thierry. “Het mediavirus wordt ingezet om hem kapot te maken”, beweert de programmamaker.

“Het gaat de media helemaal niet om het antisemitisme, ze willen je slopen omdat je een gevaar bent voor het establishment. Je moet dan je rug rechthouden.”

De brief van Nicki Pouw-Verweij is te lezen via de website van RTL Nieuws.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen