‘Ali B steunde Hugo de Jonge voor geld: corruptie!’

Na drie maanden zijn we er eindelijk achtergekomen waarom Ali B zo gek is op zorgminister Hugo de Jonge: gisteren bleek dat de rapper een flink gepeperde rekening heeft ingediend bij zijn ministerie voor wat corona-pr-filmpjes. Voor 66.000 euro liet hij Famke Louise op bezoek gaan bij haar oma terwijl ze steeds ‘anderhalve meter’ riep, terwijl Boef een live Q&A-sessie hield. Er is zelfs 24 uur in rekening gebracht voor een copywriter en een art director. Corruptie, klinkt het nu online.

Ali B verbaasde vriend en vijand toen hij eind juni in een promotiefilmpje zijn steun uitsprak aan Hugo de Jugo voor zijn kandidatuurschap van het CDA. Later kreeg hij het in Op1 nog aan de stok met presentatrice Nadia Moussaid, toen hij het opnam voor Hugo.

Nu blijkt dat Ali vlak daarvoor dus flink heeft gecasht bij Hugo’s zorgministerie. Het bekende Twitter-schandaalaccount Seven bekijkt het met argwaan. “SPEC. is van Ali B en vrouw. SPEC. kreeg van VWS 65k voor coronacampagne met o.a. Famke Louise. Ali B was ook 1 vd BN-ers die minister Huge de Jonge in promo steunde ttv de CDA-lijsttrekkersverkiezing. Onethisch van De Jonge om plug te vragen/aan te nemen als SPEC. werkt voor VWS.

En: “Dus minister van VWS Hugo de Jonge die namens ministerie VWS artiestenbureau SPEC. inhuurt voor 67k en later als bedankje persoonlijke video met promo krijgt van artiest en baas van SPEC. tijdens zijn privé lijsttrekkersverkiezing. Hoe is dit geen vorm van corruptie?

Het twitterdraadje:

Foto: YouTube

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen