Ali B clasht in Op1 met presentatrice Nadia Moussaid

Ali B zorgde gisteren in de late talkshow Op1 voor wat ergernis door zich te bemoeien met een politiek onderwerp en door de andere gesprekspartners heen te praten. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het ging in Op1 over zorgminister Hugo de Jonge en aan tafel klonken er kritische geluiden over zijn corona-aanpak. Econome Marike Stellinga wees bijvoorbeeld op het falende testbeleid. Ali is echter goed bevriend met Hugo en sprong voor hem in de bres.

Ali is veel aangesproken op het steunen van Hugo de Jonge, maar hij wil zich niet te veel mengen in de politieke strijd. “Ik ben een amateur die dan iets moet vinden over een wereld waar ik geen verstand van heb.”

Presentatrice Nadia Moussaid daarop: “Maar je geeft wel een stemadvies.”

Ali: “Nou, in de zin van: als ik moet kiezen op dat moment wie dan lijsttrekker moest worden van het CDA en met wie ik de meeste ervaring heb, op basis daarvan…”

Moeite

Ali vindt dat talkshows als Op1 te kritisch zijn over Hugo de Jonge. “Als ik heel eerlijk ben: ik heb gewoon een klein beetje moeite met hoe simpel we alles maken. Hugo heeft ambtenaren en adviseurs onder zich en dat wij alles zo simpel maken en spelen op één man, hoort waarschijnlijk bij het politieke landschap en het spel, maar ik ben geboren en het is mijn leven en ik kies ervoor om daar geen onderdeel van uit te maken.”

Presentator Pieter van der Wielen: “Heel goed, Ali, heel goed van je.”

Ali: “Er moeten mensen verantwoordelijk zijn, dat ben ik eens, maar er is volgens mij wel een tijd om te kijken wat er mis is gegaan, zodat je het vanaf nu beter kunt doen. En niet mensen eindeloos straffen. We leven in een strafcultuur.”

‘Het is duidelijk 

Nadia is het niet eens met Ali. “Volgens mij wordt Hugo de Jonge niet oneindig afgestraft. Ali, volgens mij wordt Hugo de Jonge niet eindeloos gestraft. Volgens mij worden er gewoon journalistieke vragen gesteld bij zijn beleid, wat onze taak nu is.”

Ali: “Nee, maar je doet nu alsof ik het tegen jou had. Ik heb het over…

Nadia: “Het is niet zo dat omdat het nu een grote crisis is we maar een beetje door de vingers moeten kijken.”

Ali: “Je hebt ook een journalistieke verantwoordelijkheid om de juiste vragen te stellen. Dat is mijn mening over de journalistiek. Jullie kunnen alle kanten op vragen, maar als je maar constant een manier op blijft vragen die niet leidt tot perspectief, dat vind ik ook bij journalistiek horen.”

Pieter: “Het is mij helder, Ali. Het is duidelijk, Ali, dankjewel.

Ali zat aan tafel om te praten over de finale van de SBS 6-show We Want More en over zijn nieuwe baan als goeroe.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen